Un empresonat i dos alliberats amb prohibició de sortir de nit arran de l'última operació antidroga

En el denominat cas ‘Niu’, la policia va comissar poc més de 120 grams de marihuana que essencialment anaven destinats a un públic juvenil i instrumental per preparar la droga

-
-
Dos dels tres joves detinguts en el marc de l’última operació antidroga judicialitzada van ser posats en llibertat amb la prohibició de poder sortir de casa a partir de determinada hora del vespre durant una temporada. L'altre arrestat, considerat el principal responsable de la xarxa, ha entrat a la presó, segons que han confirmat fonts coneixedores de la investigació. L’operació va esclatar dimarts passat amb la detenció de tres residents de 19, 22 i 23 anys i la confiscació d’uns 120 grams de marihuana que distribuïen, especialment, entre gent jove del país, molts d’ells escolars que principalment acudien al domicili del principal acusat per obtenir-la.

Es dóna el  cas que l’habitatge en qüestió, on també es preparava la ‘maria’ per a la seva comercialització, és a tocar d’un espai d’oci juvenil d’Andorra la Vella. El domicili en qüestió és a la zona dels Marginets i, per tant, queda a prop del Parc Central. Entre els arrestats s’hi trobava el noi que fa unes setmanes va protagonitzar un altercat amb un policia que va acabar amb l’expulsió de l’agent del cos després de ser condemnat per la via ràpida per maltractar justament el mateix jove. Aquest, amb múltiples antecedents, va intentar abalançar-se contra el policia quan ja estava detingut i emmanillat al despatx policial i l’agent va respondre amb diversos cops.

Entre els arrestats arran de la investigació que va esclatar dimarts passat es va arrestar l’home que va protagonitzar l’altercat que va acabar amb l’expulsió d’un agent per maltractar-lo

Aquella detenció tenia a veure amb una baralla a la porta d’un local d’oci nocturn, res a veure amb l’arrest de dimarts passat degut al delicte contra la salut pública. En el marc de ‘l’operació Niu’, que és així com la va batejar la policia, a banda de les tres detencions es va procedir al control i identificació d’altres implicats, alguns menors d’edat, que no van ser arrestats. 

Segons les fonts consultades, dos dels tres apressats van recuperar la llibertat després de passar a disposició judicial. Això sí, amb la imposició d’una mesura com la prohibició de poder sortir a les nits de casa. Però sense control monitoritzat, amb la qual cosa patrulles policials hauran d’anar fent rondes a l’entorn dels domicilis dels joves per assegurar-se que compleixen la prohibició imposada. Un dels dos seria el jove que es va veure involucrat amb l'incident amb l'agent de policia. Del tercer detingut se'n va decretar la presó provisional  acusat de tràfic de droga i, especialment, de vendre marihuana a menors. L'arrestat empresonat seria el de 22 anys.

També durant la setmana passada es van detenir sis persones més i se’n va controlar una setena, menor, per qüestions relacionades amb les drogues. La majoria dels arrestats pretenien accedir al Principat amb quantitats mínimes d’estupefaents. No va ser el cas, però, d’un afer protagonitzat per dos nois, un de 18 anys i un altre de 17. La intervenció policial també va ser dimarts de la setmana passada a 1/4 de 5 de la tarda a la capital.

Un jove resident de 18 anys va ser detingut per possessió de marihuana. També va ser controlat un noi de 17 anys en possessió de marihuana i haixix. De l'enquesta preliminar feta pels agents de la policia es va determinar que el noi ja major d’edat va donar diners al menor perquè aquest adquirís marihuana per ell. Amb tot plegat es van comissar 40,92 grams de marihuana i 5,29 grams d’haixix.


Batussa entre dos companys de pis a Incles

La policia va detenir aquest diumenge a la nit un home resident temporal de 23 anys com a presumpte autor dels delictes contra la llibertat, contra l'honor, contra la funció pública, contra la integritat i contra el patrimoni. Arran d'una disputa entre companys de pis, a Incles, es va produir una forta batussa entre ells. Cadascun d’ells va amenaçar l’altre amb un ganivet però sense arribar a utilitzar-lo. En el fets es produeix una trencadissa de diferent mobiliari del pis dels interessats, així com a la porta dels veïns, tanmateix la persona detinguda amenaça als veïns, i té un comportament molt hostil, oposa forta resistència al seu control, amenaça i injuria als agents interventors. Pel que fa a l'altra persona que intervé en la baralla, home resident temporal de 21 anys, va quedar ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ja que prèviament s'havia fet una lesió a l'oïda esquerra que requeria tractament específic.


 

Comentaris

Trending