La Batllia demana l’extradició d’un dirigent futbolístic brasiler vinculat amb el cas que afecta Joan Besolí i Sandro Rosell

Ricardo Teixeira, que va ser resident passiu al Principat durant un any, hauria estat una peça clau en l’afer de les suposades comissions il·legals vinculades als drets d’imatge de la selecció del Brasil

Comentaris

Ricardo Teixeira va presidir la Confederació Brasilera de Futbol.
Ricardo Teixeira va presidir la Confederació Brasilera de Futbol.
La batlle Canòlic Mingorance ha promogut una acció de cooperació internacional per la qual demana que sigui extradit a Andorra l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira, que fa més de tres anys que està sent investigat, juntament i entre altres, amb l’empresari andorrà Joan Besolí i l’expresident del Barça Sandro Rosell, per un suposat cas de blanqueig de diners obtinguts, presumptament, de forma il·legal en el marc dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol.

Arran d’aquests fets, que incomprensiblement també investiga l’Audiència nacional espanyola, tant Rosell com Besolí estan empresonats a Soto del Real des de fa deu mesos. En el cas de la instrucció que està duent a terme la jutge espanyola Carmen Lamelas, s’ha renunciat a demanar l’extradició de Teixeira, segons que publica el digital espanyol ‘Crónica Global’. Lamela ha enviat al Brasil tota la documentació relativa al dirigent esportiu per tal que, si ho creu escaient la justícia del país sud-americà, se l’investigui allí. 

L’Audiència espanyola creu que és impossible poder investigar Teixeira en condicions a Espanya. En canvi, Mingorance, que fins que Espanya no va detenir i empresonar Rosell i Besolí havia fet unes diligències d’instrucció molt minses, sí considera cabdal que Brasil enviï Teixeira cap al Principat, on va tenir durant un any residència passiva, per poder-li prendre declaració. 

En xifres rodones, es considera que a Andorra es van blanquejar prop de nou milions d’euros procedents, mantenen els investigadors, de comissions il·legals obtingudes pels esmentats drets d’imatge i comercials relacionats amb partits amistosos de la selecció brasilera de futbol. La immensa majoria d’aquests diners van passar per comptes corrents que els implicats tenien a Andbank, alguns dels quals estan bloquejats o ho han estat per ordre judicial.

Etiquetes

Comentaris

Trending