El comú d’Escaldes converteix en aparcaments amb barreres zones blaves per fomentar la rotació i incrementar la recaptació

L’espai que hi ha al carrer Josep Viladomat, a tocar del camí de la Salita i just davant del Parc de la Mola, s’ha tancat al públic amb l’objectiu d’instal·lar-hi la maquinària com s’ha fet ja a la Creu Blanca

Comentaris

Una imatge de l\'espai que s\'ha tancat als usuaris per poder-hi instal·lar la maquinària corresponent.
Una imatge de l\'espai que s\'ha tancat als usuaris per poder-hi instal·lar la maquinària corresponent.
Trobar una mesura efectiva per fomentar la rotació de vehicles en les zones blaves de la parròquia i, alhora, mirar d'incrementar els ingressos recaptatoris producte de l'estacionament. Aquest és l'objectiu que persegueix el comú d'Escaldes en convertir alguns espais en nous aparcaments amb barrera. Com ha estat el cas de la zona de la Creu Blanca o aviat serà un indret que queda entre el carrer Josep Viladomat i el camí de la Salita.

El comú d’Escaldes-Engordany anirà posant en les properes setmanes i mesos barreres en diversos aparcaments horitzontals descoberts que fins ara ‘només’ estaven senyalitzats com a zones blaves. D’entrada, la corporació ja ha tancat l’espai situat al carrer Josep Viladomat, a tocar el camí de la Salita i just davant per davant del Parc de la Mola i, per tant, a tocar de l’edifici comunal, per procedir a la instal·lació de la maquinària. L’objectiu és fomentar una rotació real de vehicles i, alhora, aconseguir incrementar la recaptació. La majoria de zones que estan habilitades com a pàrquings són terrenys de lloguer que assumeix la corporació.

El comú escaldenc ha reorganitzat els espais per a estacionar a la zona del Clot d’Emprivat, especialment en els carrers paral·lels a l’avinguda Carlemany, per tal de facilitar la càrrega i descarrega dels proveïdors dels establiments ubicats a Vivand. Això ha fet reduir la capacitat d’aparcament ordinari en un vial com el del Consell de la Terra, per exemple. Si a més, encara que sigui puntualment, s’ha tancat als usuaris l’aparcament de Josep Viladomat, tot plegat comporta una reducció notable d’espais on deixar el vehicle. I això està generant algunes queixes per part de veïns i usuaris. Les fonts comunals consultades, però, han tret ferro a aquests crítiques i, tot i lamentar-les, han explicat que tot va lligat a una reordenació i major seguiment dels aparcaments comunals.

La corporació escaldenca també ha hagut de reorganitzar els espais d'estacionament a la zona del Clot d'Emprivat per facilitar-hi la càrrega i descàrrega dels proveïdors de Vivand

Molt probablement, l’espai del carrer Josep Viladomat no serà el darrer que deixarà de ser zona blava per convertir-se en pàrquing amb barreres. Les fonts comunals consultades han assegurat que la corporació està valorant fent el mateix a l’aparcament del Poader, a la part alta amb accés des de l’avinguda del Pessebre, i podria ser que la mateixa anàlisi es faci també amb un altre espai que queda just davant del cementiri vell. La mateixa operació ja s’ha fet a la zona de la Creu Blanca.

Aquesta transformació es considera “essencial” per fomentar la rotació efectiva de vehicles alhora. I així, també, l’increment de la recaptació. De fet, la voluntat del comú pretén anar més enllà dels espais que s’acabaran convertint en pàrquings amb barreres. En les zones blaves estrictes, properament es començarà a experimentar un major control dels tiquets. I es procedirà a sancionar amb més fermesa. Just pel mateix motiu: fomentar la mobilitat dels vehicles estacionats i ingressar més diners.

Aquests dies coincideixen diverses zones inhàbils per als usuaris, el que ha incrementat l’enuig d’una part de la ciutadania. Així, per exemple, a tocar mateix de l’aparcament del carrer Josep Viladomat hi ha un seguit de places ‘fora de servei’. I al mateix carrer del comú s’hi estan fent obres i tampoc no s’hi pot estacionar. Això sense oblidar també un tram del carrer Nacions Unides, que aquests dies està reservat perquè hi aparquin autocars però durant bona part del dia està buit. Els ciutadans esperen que tot plegat no respongui a una estratègia comunal per ‘forçar’ els usuaris a haver d’utilitzar els aparcaments concessionats a empreses privades.

Etiquetes

Comentaris

Trending