El servei de circulació d’Escaldes és un ‘infern’

Certs nomenaments que alguns agents consideren contraris a la llei i tota la ‘moguda’ derivada de la mútua han derivat en una fractura al departament i un clima laboral insostenible

-
-
El clima laboral al departament de circulació del comú d’Escaldes és tan o més greu que el que s’assegura que es viu al mateix servei però en el cas d’Andorra la Vella. Les relacions entre diversos components del departament escaldenc són insostenibles, fins al moment d’haver-hi enfrontaments entre agents i comandaments que podrien acabar arribant als tribunals.

Malgrat que internament la situació és sobrerament coneguda, tot plegat es porta amb certa cautela perquè aquells que estan més disposats a actuar per la via legal volen assegurar-se primer prou suport per no patir, segons les fonts, més represàlies de les que ja hagin pogut tenir. De fet, alguns dels afectats han mirat de contactar amb formacions polítiques per tal que intervinguin com una mena de mediadors i intentar arribar a una solució abans tot plegat no se’n vagi de mare.

Segons les fonts consultades, hi ha dos grans elements que haurien acabat derivant en el complexe clima laboral: d’una banda, el que alguns agents consideren com nomenaments fets des del comú -per tant, atorgar ‘galons’- sense complir la normativa escaient. D’altra banda, la situació també s’hauria enrarit pel plet promogut per una quarantena d’urbans en relació a la mútua

Un grup de com a mínim una dotzena d’urbans està decidit a emprendre accions legals contra comandaments per amenaces i coaccions

Aquell ens assegurador que la corporació va crear amb la voluntat d’obligar tots els funcionaris del servei a cotitzar-hi per tal de poder-los garantir allò que la llei estableix en matèria de baixes. Jurídicament, aquest cas, sobre el qual el Tribunal Constitucional (TC) ha acabat donant la raó als recurrents, encara no s’ha resolt perquè hi ha un enfrontament entre tribunals que, per ara, ha impedit trobar la sortida escaient.

Però el que semblaria clar, segons les fonts, és que hi hauria una certa i presumpta, sempre presumpta, persecució vers aquelles persones, aquells agents, que van promoure l’acció judicial contra la proposta de la mútua. Per contra, s’hauria, suposadament també, premiat aquells altres urbans que no eren partidaris d’aquella actuació. I la qüestió hauria derivat amb controls fora de mida dels uns vers als altres. I retrets i altres comportaments que han enrarit, i molt, l’ambient.

Fins al punt que hi ha integrants del departament que han optat per agafar la baixa i altres, un grup com a mínim d’una dotzena d’urbans, que estarien disposats a endegar accions legals contundents contra alguns dels dels comandaments del servei acusant-los, entre altres coses, de suposades amenaces i coaccions.

Agents de circulació d'Escaldes van haver de fer aturar el vehicle.

Relacionat

Els urbans i el comú d’Escaldes, espectadors de luxe d’una batussa entre tribunals
La mútua dels agents de circulació d’Escaldes ‘enfronta’ el Superior amb el Constitucional

Relacionat

La mútua dels agents de circulació d’Escaldes ‘enfronta’ el Superior amb el Constitucional

Comentaris

Trending