Vall Banc tanca l’oficina del Pas i el seu primer conseller delegat ‘toca el dos’

L’entitat clausurarà en dos mesos la sucursal de la vila encampadana per manca de negoci i Christoph Lieber anuncia la seva renúncia voluntària com a vicepresident del consell d’administració

Comentaris

-
-
Vall Banc tancarà l’oficina del Pas de la Casa. La confirmació d’aquest nou pas cap al ‘desmantellament’ de l’entitat gestionada pel fons voltor americà JC Flowers arriba el mateix dia que es fa oficial la sortida voluntària de l’entitat de qui havia estat cap visible del projecte en tan què primer conseller delegat i ara vicepresident del consell d’administració del banc, el suís Christoph Lieber. Lieber ja fa temps que tenia altres històries entre cella i cella igual com a JC Flowers mai no li ha interessat la banca país.

D’aquí, entre altres coses, que hagi decidit que en dos mesos clausura la sucursal de la vila encampadana. Hi ha el dubte de si amb posterioritat hi ha haurà més tancaments. El personal que fins ara presta servei al Pas de la Casa serà reubicat en altres oficines. Es resoldrà així un dels elements que motiva el tancament de la sucursal: la mala relació que hi ha entre els treballadors, que hauria suposat un clima laboral insostenible. Alhora, però, el principal motiu del tancament de l’oficina és la pèrdua de negoci de Vall Banc al Pas. Molts dels clients que BPA havia tingut al Pas de la Casa quan hi va haver la reconversió cap al banc pont, primer, i Vall Banc, després, ja van ser traslladats a l’oficina d’Escaldes. 

A més, segons les fonts consultades, la generació de nou negoci a la vila encampadana no justificaria el manteniment de la sucursal. A tot això, caldria afegir-hi que d’aquesta manera, l’entitat s’estalviaria de satisfer el lloguer que abona a l’AREB, que segon les fonts és la titular de l’immoble, al seu dia propietat de BPA, on hi ha les oficines bancàries. La sucursal del Pas tancarà en dos mesos i cal veure si l’operació segueix després en altres oficines. Les fonts consultades han mostrat els seus dubtes sobre la sucursal de la Massana, encara que de moment no perilla. El que està clar és que no perilla la continuïtat del personal -quatre empleats en principi al Pas- que són recol·locats.

Qui segur que no continuarà serà qui va ser el primer conseller delegat de l’entitat. Christoph Lieber ha anunciat la seva renúncia voluntària com a vicepresident del consell d'administració de Vall Banc. Lieber havia estat director general de St. Galler Kantonalbank Deutschland AG i abans havia treballat a la UBS durant diversos anys. Després esdevindria el primer CEO de l'entitat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L'any passat, va ser nomenat co-director general de LUNIS Vermögensmanagement, un fet que ja va avançar el maig del 2017 l’Altaveu que ja va explicar que el protagonisme de Lieber i interès pel projecte andorrà havia caigut en picat. En un comunicat oficial, Vall Banc agraeix la dedicació i treball del financer suís.

Comentaris

Trending