Els mestres demanen als pares que evitin portar els fills a l’escola els dies que hi hagi accions de protesta arran de la vaga

El comitè executiu del SEP està a un pas de tancar un acord amb el ministeri d’Educació en relació amb els serveis mínims; d’entrada és clar que dilluns el retorn a les aules serà del tot ordinari

Comentaris

Una imatge del comitè executiu del Sindicat de l\'Ensenyament Públic.
Una imatge del comitè executiu del Sindicat de l\'Ensenyament Públic.

Els sindicalistes de l’ensenyament agraeixen el suport rebut dels pares i mares d'alumnes i recorden que els serveis mínims, que s'estan a punt d'acordar, estaran destinats a acollir els infants que no tinguin altra alternativa que anar a classe, però quan hi hagi protestes convocades no hi haurà atenció lectiva. El comitè executiu del SEP deixen clar que volen interferir el mínim possible la normalitat de les famílies però, alhora, vol fer notar el malestar per la reforma i la manera de fer del Govern que "ens ha dut fins a aquesta greu situació".

Els mestres demanen als pares i mares dels alumnes dels centres educatius del sistema andorrà del Principat que evitin, “en la mesura que puguin, portar els fills a l’escola durant el dia o els dies que duri” la protesta emmarcada en la vaga general convocada per tots els sindicats de l’administració pública. El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha canalitzat la petició a través de la junta de l’associació de pares de l’Escola andorrana (APAPEA). El comitè executiu del SEP ha fet arribar aquest divendres una carta al col·lectiu de mares i pares mentre negocia amb el ministeri d’Educació uns serveis mínims que permetran garantir el dret a vaga. En tot cas, és clar que dilluns, en el retorn a les classes després del parèntesi carnavalesc, l’activitat serà del tot ordinària.

Els sindicalistes del món de l’ensenyament deixen clar en la missiva enviada a l’APAPEA que tenen “una clara voluntat d'interferir el menys possible en la vida laboral dels pares i mares” però que alhora també tenen “l’objectiu de garantir el dret fonamental de vaga recollit a la Constitució i als tractats internacionals”. Per això s’informa que qualsevol acció es comunicarà oportunament amb 48 hores d’antel·lació i serà aquells dies en què hi hagi mobilització que s’aplicaran els serveis mínims que s’acabin pactant, possiblement aquest mateix divendres. 

El SEP lamenta la situació a la qual s'ha ha hagut d'arribar i negocia amb fermesa uns serveis mínims amb el ministeri d'Educació

El SEP recorda, però que “els serveis mínims estan adreçats a acollir amb seguretat els alumnes, especialment els menys autònoms, de les famílies que no puguin fer altrament per poder assistir al seu lloc de treball. No estan pensats per garantir una activitat lectiva ordinària, ja que això aniria en contra dels objectius de la nostra protesta”. Per tant, vindrà a ser una mena de servei de guarderia, de vigilància. No pas un avenç del curs escolar amb totes les de la llei. El sindicat agraeix que l’associació de pares hagi entès les reivindicacions dels funcionaris, almenys dels funcionaris del món de l’educació, i “per això us demanem que animeu als pares i mares dels nostres alumnes a evitar, en la mesura que puguin, portar els fills a l’escola durant el dia o els dies que duri la protesta”

Per ara, ni el SEP ni cap dels altres sindicats convocants de la vaga general que pot anar del 19 de febrer al 19 de març no sap en concret quines actuacions es durant a terme. Les fonts consultades han assegurat que aparentment el calendari porta a pensar que durant la setmana que ve, una vegada aclarida la situació dels serveis mínims de manera força global i una vegada tots els sindicats hagin pogut reunir-se amb els seus afiliats, es començarà a visualitzar una mica més la reivindicació. La nota del SEP acaba animant els pares i mares a “adreçar-vos al nostre Govern per demanar explicacions referents a com han desenvolupat el procés de negociació que ens ha dut fins aquesta greu situació”.

La taula presidencial amb diversos representants sindicals de l\'administració durant l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

Preavís d’accions amb 48 hores de temps, negociació de qualsevol proposta i moltes incògnites encara sobre la vaga de funcionaris
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, i el titular d\'Interior, Xavier Espot, saluden els representants sindicals.

Relacionat

Govern ‘passa llista’ per intentar saber qui farà vaga i aixeca un fort malestar entre el funcionariat
El cap de Govern, Toni Martí, entra a la sala on hi havia la reunió amb els representants sindicals.

Relacionat

Un altre maldecap per al Govern: ¿com es controlen els vaguistes?
Un moment de la reunió entre la delegació sindical i el cap de Govern i els ministres a l\'edifici administratiu.

Relacionat

Govern es treu de la màniga diverses millores per als funcionaris per evitar una vaga sense serveis mínims encara
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.

Relacionat

Govern convoca els sindicats de l’administració dimarts per intentar consensuar els serveis mínims de la vaga
Funcionaris assistents a l\'assemblea general en la qual es va acordar la vaga.

Relacionat

Els sindicats de l’administració creuen que la tàctica de Govern davant la vaga és intentar dividir el funcionariat
Imatge de l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

La vaga general dels funcionaris anirà del 19 de febrer al 19 de març

Comentaris

Trending