El bloqueig de la renda variable de BPA dipositada a Crédit Suisse s’allargarà un temps més

Els clients el banc en resolució que havien recorregut la decisió del supervisor helvètic que facilitava el retorn dels títols al Principat han portat el cas davant el Tribunal Federal del país

Comentaris

-
-
El bloqueig de la renda variable procedent de Banca Privada d’Andorra (BPA) dipositada a Crédit Suisse s’allargarà un temps més. Els clients de l’entitat en vies de resolució que van recórrer la decisió del supervisor suís (Finma) que teòricament havia de permetre la repatriació d’aquells valors han portat ara el cas al Tribunal Federal suís, la màxima instància judicial de la confederació helvètica, amb seu a Lausana. 

El 21 de desembre, el Tribunal Administratiu Federal va desestimar en primera instància la reclamació dels clients de BPA, que actuen judicialment a través d’un parell de societats instrumentals panamenyes perquè aquestes són, formalment, les titulars del dipòsits bloquejats a l’entitat bancària comandada per l’AREB. Aquest tribunal va desestimar les pretensions dels demandants sense entrar en el fons de la qüestió i solament al·legant que els recurrents no tenien legitimitat per reclamar en no ser suïsses.

El recurs, formalment, anava contra la decisió del Finma del 13 de març del 2017 per la que es reconeixia a Suïssa la resolució de l’AREB del 21 d’abril del 2016 i se l’habilitava per reclamar a Crédit Suisse la posició que BPA hi ostenta en actius líquids i en divises. La desestimació del Tribunal Administratiu obria les portes al Tribunal Federal. Hi havia 30 dies de termini de recurs des del 2 de gener. A finals del mes passat es va anunciar que es recorreria la decisió inicial i, avui, l’Altaveu ha pogut confirmar l’existència de la presentació del recurs.

Els clients de BPA, estrangers, romanen bloquejats per ordres de l’AREB. Segons fonts coneixedores del cas, no pretenen entorpir res ni perjudicar ningú, però sí consideren que qualsevol repatriació de renda variable els pot perjudicar. Els recurrents, d’entrada, des de fa molts mesos, segons les fonts, no haurien rebut cap explicació del motiu pel qual se’ls manté bloquejats. 

Alhora, ni l’AREB, ni els administradors de BPA ni PricewaterhouseCooper’s (PwC) no haurien sol·licitat cap documentació més per acreditar la legitimitat i legalitat dels fons que tenen dipositats a Andorra. A més a més, tampoc no estan disposats a que els títols de renda variable dipositats a Suïssa es facin líquids i l’AREB els passi del fora balanç actual a integrar-los a una possible bossa que serveixi per resoldre l’eventual liquidació que finalment haurà d’afrontar BPA.

Comentaris

Trending