El Punt de Trobada intenta frenar el desnonament dictat per la Batllia

La família propietària del terreny va instar ‘l’expulsió’ dels Cachafeiro després de no arribar a un acord per ampliar el contracte de lloguer que vencia el darrer dia del 2015

El Punt de Trobada o com s\'aproxima una \'dura\' batalla judicial
El Punt de Trobada o com s\'aproxima una \'dura\' batalla judicial

La primera instància judicial ha decidit que es donen les circumstàncies per fer fora de l’edifici els qui han estat els arrendataris durant 30 anys perquè ara els considera ocupants il·legals en no igualar una altra proposta d'arrendament que hauria rebut la família Mallol. Els explotadors actuals han recorregut la decisió i s’han querellat contra els administradors de Pyrenées, que que és la firma que ha firmat un precontracte amb els titulars del terreny que els Cachafeiro consideren simulat.

El Tribunal Unipersonal de Batlles ha estimat la petició de desnonament formulada per la família Mallol contra la societat que gestiona l’hipermercat Punt de Trobada, amb la qual cosa la superfície comercial lauredià s’hauria de desmuntar. La societat comandada per una branca de la família Cachafeiro, però, espera que reeixeixi el recurs que ha presentat al Tribunal Superior i pugui evitar ‘l’expulsió’, que deixaria en una situació molt delicada els quatre-cents empleats del gran supermercat. Tot plegat s’emmarca en un plet judicial molt complexe que fa un parell d’anys que perdura.

La batlle Laura Rodríguez considera que en virtut de l’aplicació de la Llei d’arrendaments urbans es donen les circumstàncies per obligar els actuals gestors del Punt de Trobada a marxar, atès que el contracte de lloguer on està bastit l’hipermercat va arribar al seu terme de 30 anys el darrer dia del 2015 i no hi va haver entesa entre l’arrendador i l’arrendatari per allargar aquell vincle contractual. No obstant això, els Cachafeiro han anat dipositant des de llavors la renda anual d’uns 300.000 euros a la Batllia, per tal que no es pogués dir que hi havia incompliment contractual per manca de pagament del lloguer.

Però la família Mallol, titular del terreny, pretenia un increment molt notable de la renda que percebia dels Cachafeiro, que tenien un dret de preferència davant qualsevol altra possible oferta de lloguer. En aquest sentit, la família Mallol va posar damunt la taula dels Cachafeiro un precontracte firmat amb Casa Pérez, la societat que té el Pyrenées de buc insígnia, que multiplicava per set el lloguer fixe i complementava la renda amb un variable lligat als beneficis que obtingués el negoci que Casa Pérez voldria explotar en l’edifici que actualment ocupa E.Leclerc-Punt de Trobada.

Com que la situació no és prou complicada, fa uns tres mesos, els Cachafeiro van interposar una querella criminal contra Casa Pérez i els membres del consell d’administració que porten les regnes del Pyrenées per una suposada simulació de contracte. Consideren els Cachafeiro que el precontracte que van establir amb la família Mallol no és real i perseguia com a únic objectiu que formalment no pogués (o no volgués) ser igualat pels actuals arrendataris del terreny.

Els Cachafeiro s’oposen al desnonament defensament, jurídicament, que el contracte amb la família Mallol és massa complex com perquè pugui ser dilucidat per la via simple de la Llei d’arrendaments urbans. Recorden els explotadors del Punt de Trobada que ells els va tocar construir l’edifici bastit damunt la finca i que, per tant, se’ls causa un perjudici en cas de fer-los fora que hauria de ser compensat. D’aquí que s’oposin a la decisió inicialment dictada per la Batllia. Si s’acabés confirmant la decisió, la llei fixa que haurien de deixar l’immoble en un termini màxim de quinze dies.

 

Comentaris

Trending