Jutjats els acusats d’entrar en dues desenes llargues de xalets, inclosos els del fiscal general i el d’un exministre

El ministeri públic demana cinc anys de presó ferma per a dos ciutadans albanesos enxampats el 16 de desembre del 2016

Comentaris

El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar
El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar
Feia mesos que la policia tenia la mosca al nas. Però l'assalt al xalet de l'exministre d'Afers Exteriors Xavier Espot Miró va acabar sent el detonador que va portar a la detenció de dos homes albanesos als quals la policia primera i, ara la fiscalia, acusa de robar -o almenys intentar-ho- en 26 xalets, especialment d'Ordino i la Massana, en terme parroquial de la qual van ser detinguts. Aquest dimarts s'ha celebrat el judici i mentre la fiscalia -el màxim responsable de la qual també va ser víctima de la visita dels lladres- demana cinc anys de presó ferma, les defenses sol·liciten l'absolució en considerar que els acusats eren simples turistes.

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dilluns dos homes albanesos que van ser detinguts el 16 de desembre del 2016 acusats de ser els autors d’una onada de robatoris que durant mesos va afectar especialment xalets i habitatges d’un cert luxe de diverses zones de la Massana i també d’Ordino. La fiscalia demana cinc anys de presó ferma per als dos empresonats, als quals acusa d’haver entrat a 26 immobles, entre els quals el del fiscal general, Alfons Alberca, i el de l’exministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals i pare de l’actual titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot Miró.

Justament, va ser l’accés al domicili d’aquest darrer, a Escaldes, quan l’exministre i altres familiars eren a l’interior, que va activar de forma molt notable el dispositiu que va acabar comportant la detenció dels dos homes al cap d’unes hores. Un dins un cotxe en un aparcament al peu del trencall que porta a l’Aldosa de la Massana i l’altre muntanya enllà quan intentava fugir. La policia va recuperar una pota de cabra típica, eina típica per forçar portes i finestres. Els agents també haurien recuperat d’un dels xalets on haurien entrat ADN que coincideix amb un dels dos acusats, segons que s’ha posat de relleu durant la vista.

El ministeri públic, a partir de la investigació realitzada per la policia, no té cap mena de dubte que els dos homes van participar en els robatoris (o furt amb escalament, segons la terminologia jurídica més adequada) que durant molts mesos van mantenir en alerta molts veïns de l’Aldosa de la Massana, d’Escàs o Sispony. 

En canvi, els dos acusats, que estan empresonats des de poc després de la seva detenció fa més de tretze mesos, mantenen que són uns simples empresaris que havien vingut a fer turisme al Principat i a llogar un pis perquè uns familiars hi vinguessin a passar uns dies. També han justificat el fet de dur la pota de cabra per resultar una eina adequada per poder canviar una roda del cotxe que tenien malmesa. Els respectius advocats defensors demanen l’absolució dels processats.

Relacionat

Ingressen a la presó els dos albanesos detinguts divendres i a qui la policia atribueix una trentena de robatoris
La policia investiga un intent de robatori al xalet de la família del ministre d\'Interior, als Vilars

Relacionat

La policia investiga un intent de robatori al xalet de la família del ministre d'Interior, als Vilars

Comentaris

Trending