La dona accidentada al Tobotronc no duia cordat el cinturó de seguretat quan ha sortit projectada de la vagoneta

Els responsables del parc i la policia investiguen què hauria fet que la ferida, de 54 anys, no dugués activat el sistema de bloqueig

Comentaris

Una imatge del Tobotronc, l\'atracció estrella de Naturlandia.
Una imatge del Tobotronc, l\'atracció estrella de Naturlandia.
Una dona resident a Sabadell i de 54 anys ha patit ferides de gravetat que, sortosament no fan témer per la seva vida, en sortir projectada de la vagoneta del Tobotronc en què anava juntament amb una filla seva menor d'edat, que no ha sofert cap dany. Al contrari de la noia, la dona que ha resultat ferida no duia degudament cordat el cinturó de seguretat quan ha caigut de l'atracció i ha picat de cap contra una pilona de protecció del recorregut. La policia i els responsables del parc investiguen què hauria passat.

La dona que s’ha accidentat a primera hora d’aquesta tarda al Tobotronc no duia cordat el cinturó de seguretat i en sortir projectada de la vagoneta en la qual anava juntament amb una filla seva, menor d’edat, ha picat especialment de cap contra una protecció de seguretat del recinte, fent-se traumatismes tant al crani com a l’esquena que, tot i la seva gravetat, en cap cas fent témer per la seva vida.

Especialistes del grup de muntanya de la policia, que s’han fet càrrec de la investigació, igual com els propis responsables de Naturlandia, han pogut comprovar com en el moment de l’incident, la dona, resident a Sabadell i de 54 anys, no duia degudament activat el sistema de bloqueig i seguretat. El que no se sap és perquè no el duia cordat atès que s’haurien seguit tots els protocols de seguretat i, en teoria, empleats del parc temàtic lauredià haurien hagut de revisar abans que l’atracció iniciés la marxa que tots els ocupants s’haguessin lligat com calia.

La ferida ha estat traslladada a l'hospital en helicòpter després que membres del SUM i agents dels bombers l'atenguessin al mateix lloc dels fets

La dona ha sortit projectada en el moment que el Tobotronc feia un revolt relativament pronunciat. La seva filla, que sí que anava cordada, no ha patit cap incidència. L’atracció s’ha aturat gairebé d’immediat -els fets han passat sobre les 2 de la tarda- i agents del grup de rescat de muntanya dels bombers, una patrulla de la policia i una dotació del SUM s’han desplaçat fins al lloc dels fets. Després de fer una primera avaluació sobre el terreny mateix, s’ha decidit traslladar la dona cap a l’hospital en helicòpter.

Fonts consultades han explicat que la formació del personal de Naturlandia és cada vegada menor. I que això també hauria pogut tenir incidència en els fets. Vistes les moltes baixes que ha anat patint l’empresa comunal, ja sia en forma de baixes voluntàries o d’acomiadaments causals o no, el nombre d’empleats és molt minso per atendre les necessitats del parc. Per pal·liar aquest fet, Camprabassa sol acudir al mercat del treball temporal, però això impedeix que el personal que s’hi envia tingui cap mena d’especialització i molt sovint amb prou feines els coneixements mínims.

Comentaris

Trending