El SAAS 'fulmina' un metge per la seva actitud vexatòria amb algunes preses

Comentaris

El SAAS \'fulmina\' un metge per la seva actitud vexatòria amb algunes preses
El SAAS \'fulmina\' un metge per la seva actitud vexatòria amb algunes preses

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) té decidit 'despatxar' un metge generalista que durant un bon temps ha estat destinat, entre altres llocs, al centre penitenciari de la Comella, per les queixes que haurien expressat algunes de les internes. Algunes de les recluses haurien estat víctima de vexacions per part del facultatiu. Segons algunes fonts, l'acomiadament no s'hauria pogut fer efectiu perquè un cop va tenir clar quin seria el seu futur, l'afectat s'hauria posat de baixa laboral.

Una de les queixes més notables i pràcticament decisives en el desenllaç del futur laboral del metge l'hauria fet una de les preses implicada en el denominat 'cas Dalton', que manté a la presó nou persones acusades de tràfic de droga. En aquesta ocasió, segons les fonts consultades, el facultatiu hauria posat un bolígraf a l'escot de la noia. La reclusa va comunicar el fet a la direcció del centre, sense que s'hagi pogut confirmar si es va denunciar formalment la situació. El que sí que és segur és que immediatament, el SAAS va apartar del servei el facultatiu assenyalat, que anys abans ja havia estat focus de queixes similars en la prestació de serveis en un àmbit diferent al penitenciari.

Mentre s'enviava un altre facultatiu a fer la feina que fins llavors havia fet el suposat 'tocador', s'hauria recabat informació entre els mateixos interns per mirar de conèixer el parer general que es tenia sobre el metge. Normalment, al centre hi acudeixen dos doctors generalistes, un home i una dona. Des de fa uns anys, el SAAS s'encarrega de prestar l'atenció sanitària a la presó. Abans, el propi centre penitenciari tenia contractats directament metges, però es va optar per rescindir aquells contractes (només queden dues infermeres que depenent únicament i directament d'Institucions Penitenciàries) amb la voluntat d'oferir un millor servei als presos i, alhora, fer-ho amb un cost més baix per a l'administració.

El metge afectat no ha tornat a la presó i algunes altres internes haurien correborat una actitud poc professional en algunes ocasions. Tot plegat hauria portat la direcció del SAAS a adoptar la decisió de prescindir del facultatiu i resoldre el vincle laboral d'una forma discreta per no generar alarma ni donar més transcendència al fet.

Comentaris

Trending