La petita obertura comercial porta una tímida remuntada de ciutadans als carrers principals

La població té clar que ha de posar-se la mascareta, però no és pas tan conscient de les franges horàries en les quals pot sortir

Un home observa l'aparador duna botiga d'electrònica.
Un home observa l'aparador duna botiga d'electrònica.
Les excepcions al confinament empresarial, com ho ha denominat el Govern, ha fet que durant la jornada matinal d’aquest dilluns més ciutadans que fins ara hagin sortit al carrer, ja sigui per anar a treballar en alguns casos o, sobretot, per anar a comprar. No obstant això, les compres, a excepció de l’alimentació, que mai no han deixat de funcionar, tenen un caràcter molt puntual: algun petit electrodomèstic, alguna joguina per la canalla… En canvi, les papereries, per aspectes com material escolar, o comerços relacionats amb el sector tèxtil han tingut una notable demanda i volum de feina.

Sobre el comportament de la ciutadania hi ha dues coses clares, almenys. D’entrada que la població és molt conscient que cal anar amb mascareta. De fet, la immensa majoria de persones que transiten pels carrers porten posades les proteccions facials. Les excepcions són molt minses. També es respecta normalment el distanciament social i en molts casos es porten posats guants.

En canvi, per confusió o passotisme el que no es respecta tant són les franges horàries. Especialment la que va d’11 a 2, que hauria de ser reservada per a les persones majors de 70 anys o amb vulnerabilitats. En aquesta franja horària són molts els ciutadans que aparentment no compleixen els criteris estipulats que han aprofitat per sortir a fer la compra. No tant a fer passejos lliures.

També queda clar, almenys aquest dilluns, que tot i que hi ha més establiments oberts que no pas les darreres setmanes, no pas totes les botigues o comerços que estarien autoritzats a posar-se en marxa des d’aquest dilluns han obert la persiana. Sí que hi ha botigues de parament de la llar, de productes tèxtils, llibreries o de joguines que despatxen al públic que s’hi atansa. Però també n’hi ha que continuen tancades.



Les floristeries es preparen per un Sant Jordi diferent

Una de les activitats econòmiques que des d’aquest dilluns es poden obrir són els comerços de venda al detall de plantes i flors. Això vol dir, per tant, que les floristeries poden posar-se en marxa. A ningú no se li escapa que dijous és Sant Jordi. Per tant, hi haurà roses. De fet, molts dels establiments del país que vénen flors han obert aquest dilluns però més aviat de portes endins. És a dir, per fer comandes de roses i per preparar els establiments per poder acollir els clients dijous amb les degudes mesures de seguretat i aforament. Algunes de les floristeries, en la mesura que puguin, faran repartiment a domicili. Tres quarts del mateix passarà amb les llibreries. També poden obrir. Per tant, hi haurà llibres disponibles. Ara, serà un Sant Jordi ben diferent.



 

Comentaris

Trending