Alba Vallejo Directora de Cites a cegues

“La gent d’Andorra i del Pirineu es mostra molt oberta a trobar parella estable”

L’Alba Vallejo té 40 anys i és nascuda a Vic, malgrat que fa més de 15 anys que viu a la Seu d’Urgell exercint la docència com a mestra d'educació primària, està especialitzada en anglès i també té formació en el camp de la psicopedagogia. És la fundadora de Cites a cegues, una empresa amb la qual vol proporcionar una eina per tal que la gent pugui trobar una parella estable. La finalitat de l'empresa és la de poder ajudar a persones a trobar una relació sentimental sincera, respectuosa i duradora partint de la base que estar en parella significa benestar.

Alba Vallejo, directora de Cites a cegues
Alba Vallejo, directora de Cites a cegues

Comentaris

Com sorgeix la idea de crear aquesta empresa? 

Em vaig adonar que en el meu entorn hi havia persones que volien trobar parella, però que no podien. I que a més, la gent tenia cert desgast d’utilitzar les plataformes ja existents perquè no es passaven filtres i també perquè les eines de les altres aplicacions no estan suficientment homogeneïtzades. Parteixo de la base que estar en parella significa també benestar.

Com funciona Cites a cegues? 

Hi ha 5 passos: 
1- L’usuari es registra de forma gratuïta a la web. 
2- Es completa el perfil de manera totalment confidencial, per exemple, en aquest pas tenim un espai de resposta oberta per tal de conèixer la persona que es registra i en aquest espai es pot escriure el que es vulgui, però mai publiquem les seves dades ni les seves fotografies.
3- El nostre equip d’assessors i professionals busca un perfil compatible amb aquella persona i aquí és on comença el temps d’espera que pot anar des d’uns dies fins a setmanes o mesos. 
4- Un cop tenim la persona que millor compatibilitza amb aquell usuari li fem saber. Si accepta la cita cada persona ens ha de realitzar un pagament de 50 euros en concepte de gestió. 
5- Reserva de la cita al restaurant acordat.

Quins ítems utilitzeu per saber si una parella pot ser compatible? 
 

Cites a cegues només proposa cites a aquelles parelles que creuen que poden tenir èxit

Tenim creada una eina pròpia per tal de tractar les dades més objectives que omplen al perfil com ara, el lloc de residència, si és té fills, si se’n vol tenir, entre d’altres. I després per tractar les altres dades més subjectives les mirem una per una i aquesta és una feina que fem els assessors. Precisament, aquesta dedicació creiem que és la nostra diferenciació respecte a altres aplicacions per trobar parella, perquè en la gran majoria dels casos només es basen a seleccionar les dades objectives. En canvi, a Cites a cegues invertim temps i esforç per veure si les parelles són compatibles. Treballem cada cas, sempre sota el paraigua de l’anonimat.

Llavors, no hi ha una cita assegurada pels usuaris?

Exactament, no s’assegura cap cita perquè el compromís de l’empresa és proposar cites a persones amb altes compatibilitats. Només fem les propostes de cita si creiem que aquella parella pot tenir èxit. Per això diem que, el temps d’espera és una dada que no es pot calcular ni donar-se amb exactitud perquè depèn de cada cas i dels perfils que tinguem en cada moment a la nostra base de dades.

Com ho feu per mantenir la confidencialitat? 

Nosaltres no publiquem les dades ni les fotografies de les persones que estan registrades a Cites a cegues. Només l’equip de professionals de l’empresa té accés a totes les dades personals dels nostres usuaris. Quan proposem la cita i aquesta és acceptada la informació que proporcionem només és el nom de pila, l’edat i el lloc de residència.

Per quin motiu no mostreu les fotografies als usuaris o bé a aquella persona que tindrà una cita?

Com va dir Oscar Wild: “No hi ha una segona oportunitat per crear una primera bona impressió”. Creiem que una fotografia no pot arribar a transmetre tot el que una persona és i que el físic és molt més que una imatge. A més, considerem que les fotografies d’avui poden enganyar moltíssim, per exemple amb un filtre.

Us trobeu amb usuaris que quan els proposeu la cita i veuen que s’ha de pagar decideixen abandonar? 

La gent que accedeix a Cites a cegues és gent que busca una parella estable i per tant, sap al que ve. Generalment, els usuaris s’ho prenen amb molta serietat i també amb il·lusió perquè la primera cita és molt important.

Quin és el perfil d’usuaris que teniu a l’empresa? 
 

A Cites a Cegues hi ha 400 residents inscrits del Principat d'Andorra

Podríem dir que el target són les persones que busquen parella per tenir-hi una relació estable. La gran majoria de persones es troben en la franja d’edat des dels 30 anys fins als 50 llargs. Però, hi ha cites per a totes les edats i per a tothom, també tenim gent més jove i més gran. A més, pel que fa al sexe tenim un 60% de dones inscrites i un 40% d’homes.

Quantes persones teniu inscrites?

En total tenim unes 3.500 persones inscrites, d’aquestes 400 són residents del Principat d’Andorra i la resta són de Catalunya.

Per què vau decidir funcionar també al Principat? 

Bàsicament perquè compartim la mateixa llengua, el català, i perquè com que la ubicació de l'empresa està a la Seu d’Urgell ens va semblar que per proximitat hi havia andorrans que podrien estar interessats a conèixer gent del Pirineu i a l’inrevés.

Quina ha estat l’acollida de Cites a Cegues per part dels residents d’Andorra? 

Ha estat molt bona. En general, la gent d’Andorra i del Pirineu es mostra molt oberta a trobar parella estable i a desplaçar-se a Barcelona, per exemple, per fer-ho. Creiem que per la situació geogràfica i les característiques orogràfiques tant d’Andorra com de la resta de zones del Pirineu, fa que tinguin més dificultats a l’hora de trobar parella.

Quin és el percentatge d’èxit formant parelles?
 

9 de cada 10 usuaris reconeixen la feina ben feta de l'empresa, la qual treballa de forma online, discreta i rigurosa

El 90% dels usuaris ens reconeixen la feina ben feta. I a més, un 60% de les parelles es tornen a veure en una segona cita. Nosaltres en aquesta segona cita ja no hi intervenim però en solem ser coneixedors. A partir d’aquí, si hi hi ha més cites, ja no ho sabem i és difícil saber-ho. Molts usuaris un cop han tingut la seva cita ens demanen que els donem de baixa o que els esborrem de la nostra base de dades. En qualsevol cas, sabem que han sortit parelles de Cites a cegues.


Quina valoració en fa la gent de l’empresa?

Cites a cegues s’ha agafat com una plataforma molt positiva i que desperta molta curiositat. A més, són molts els que ens pregunten com és que ningú no havia proposat abans aquesta idea. Jo mateixa també m’ho preguntava quan la vaig posar en funcionament perquè veia evident que faltava una pàgina web d’aquesta mena. A més, treballem de manera online i això dóna comoditat, respectem sempre l'anonimat i per tant, som molt discrets i també som rigurosos perquè la feina està supervisada per professionals de l'àmbit de la psicologia. Aquesta serietat i compromís agrada a la gent. 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending