El cònsol d'Ordino tanca la porta a fer qualsevol consulta sobre Grifols

Josep Àngel Mortés diu que no té cap sentit demanar-la perquè el projecte ja està tancat i insisteix que el responsable és el Govern i no el comú

Consell de comú a Ordino
Consell de comú a Ordino

El centenar de persones que van assistir aquest dimecres a la nit a la reunió informativa sobre Grifols convocada pels consellers de la minoria al comú d'Ordino no intimiden el cònsol major. El motiu de la trobada era demanar de fer una consulta popular sobre la instal·lació d'un laboratori de la farmacèutica a la parròquia, però per a Josep Àngel Mortés el projecte ja està tancat i a més a més depèn del Govern i no del Comú.

 

“No té cap sentit fer una consulta popular sobre un projecte tancat”. Així de contundent ha estat el cònsol major a l'hora de valorar la reunió d'ahir organitzada pels consellers de la minoria. Assegura que l'única participació del comú va ser fer un informe sobre el projecte, que va ser favorable, i que la resta depèn del Govern. Per això insta a tots el que hi estiguin en contra a fer les queixes que considerin a l'Executiu i no al comú.

Malgrat aquesta posició inamovible de Mortés, el conseller de X'Ordino, Enric Dolsa, continua insistint en la necessitat de fer la consulta i escoltar el que opinin els veïns de la parròquia. També el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, vol seguir pressionant i confia que la societat civil sigui prou “creativa a l'hora de proposar mobilitzacions”.

La valoració sobre l'acte de dimecres a la nit és positiva per part dels convocants, tot i que Dolsa lamenta que s'intentés utilitzar com un “acte de campanya electoral”, fent referència a les intervencions de Carine Montaner “barrejant temes i totalment fora de lloc”. D'altra banda, assegura que prop de 400 persones haurien participat en una enquesta per internet i la majoria s'haurien mostrat favorables a fer la consulta popular.

 

Comentaris

Trending