Agricultura aposta per l’agroturisme per donar suport a la ramaderia

Al mateix temps, es vol potenciar la producció de poductes agraris i alimentaris sota règims diferenciat, de qualitat controlada i ecològica

Interior d'una casa d'agroturisme d'Andorra.
Interior d'una casa d'agroturisme d'Andorra. Altaveu

El director del departament d’Agricultura, Josep Casals confia que l’agroturisme serà un dels eixos per donar suport a la ramaderia. Entre les accions hi ha la potenciació de la producció de productes agraris i alimentaris sota règims diferenciats (de qualitat controlada i producció ecològica).

El departament d’Agricultura afavorirà el desenvolupament de l’agroturisme que anirà vinculat a una oferta gastronòmica a base de productes de proximitat. L’agroturisme està centralitzat en entorns no urbans que utilitzen i aprofiten les instal·lacions rurals com, per exemple, les granges o les finques agràries.  És un model de turisme amb molt recorregut i que cada cop té més demanda. Ha esdevingut una manera molt familiar de passar unes vacances tranquilles i gaudir d'un entorn natural.

Paral·lelament a l’agroturisme, el director del departament d’Agricultura, Josep Casals ha dit que les altres prioritats són facilitar la integració del sector agrari als programes públics d’ajuts a la producció d’energies renovables; i millorar la productivitat de les explotacions agràries i ramaderes per poder assegurar la seva perennitat i continuïtat perquè siguin atractives pels joves, ja que el relleu generacional és ara mateix un gran repte.

Etiquetes

Comentaris

Trending