Vall Banc despatxa l’executiu que havia de liderar la reestructuració i digitalització 

La decepcionant reorganització dels serveis centrals i els desencontres amb la direcció general porten l’entitat a liquidar el director d’operacions, Mike Saur

Mike Saur (esquerra) amb el conseller delegat de Vall Banc, Michael Christner.
Mike Saur (esquerra) amb el conseller delegat de Vall Banc, Michael Christner.
Va arribar a Vall Banc l’octubre del 2018 com a incorporació de luxe de l’entitat. Mike Manfred Saur havia estat acomiadat un temps abans de MoraBanc després de liderar un important aprimament de la plantilla. A Vall Banc havia de fer un paper similar: reestructurar l’entitat, redimensionar-la, i encapçalar la digitalització del banc. El romanç no va durar massa i al final hi ha hagut fractura. Vall Banc acaba de despatxar Maur per la suposada reorganització decepcionant protagonitzada pel director d’operacions, més enllà dels desencontres que hauria mantingut amb el director general, José Luís Dorado.

Expert en administració d’actius i banca, en el currículum de Maur s’hi destacava haver estat director general a Newinvest i gestor d’inversions a Banif, entre altres, a banda d’haver ostentat càrrecs directius a MoraBanc. Va cursar els seus estudis financers en un centre destacat en el sector, l’IMD Business School. El 2 d’octubre del 2018 va començar el seu camí a Vall Banc i ara, segons diverses fonts, l’ha tancat no pas de gaire bones maneres. De fet, abans que ell l’empresa ja havia fet fora una altra incorporació (Erik Anderson) que s’havia fet en relació amb la digitalització del banc que havia de liderar amb Maur.

El fins ara director d’operacions de l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers marxa després d’haver revolucionat en negatiu Vall Banc. Almenys els serveis centrals. L’arribada de Maur va suposar pràcticament la sortida de tots els comandaments dels esmentats serveis. El directiu bancari estava convençut que el seu pla de reestructuració -havia de reorganitzar, transformar se’n va dir oficialment, el banc per rebaixar costos i alhora potenciar-ne la seva digitalització- funcionaria. Però el pas del temps, en algun cas molt poc temps, i les suposades formes emprades pel bancari van evidenciar tot el contrari.

L’aposta per fer pujar el planter no li va funcionar al director d’operacions, fins al punt que una vegada va ser obvi i proper el desbloqueig de la renda variable, la gestió de la mateixa va causar tan daltabaix intern que Vall Banc va haver de recuperar comandaments intermedis i personal de llarga trajectòria que Maur acabava de prejubilar per tal de poder fer front a la situació. De fet, hi va haver algun empleat que encara no feia una setmana que havia fet el sopar de comiat que se’l va haver de repescar. Tot plegat ha fet vessar el vas de la paciència de Dorada i els directius de més amunt que han optat per tancar l’etapa Maur.

-

Relacionat

El fitxatge de l’home que ‘va fer net’ a MoraBanc posa els pèls de punta a la plantilla de Vall Banc
-

Relacionat

MoraBanc sacseja la seva cúpula i ‘talla’ un director general adjunt i dos subdirectors

Comentaris (13)

Trending