Unió Laurediana s'oposa a què s'instal·li una central de cogeneració amb gas a Sant Julià

Comentaris

Unió Laurediana s\'oposa a què s\'instal·li una central de cogeneració amb gas a Sant Julià
Unió Laurediana s\'oposa a què s\'instal·li una central de cogeneració amb gas a Sant Julià

Unió Laurediana (UL Liberals) s'oposarà a qualsevol projecte que suposi la instal·lació a Sant Julià d'una central de cogeneració amb gas. Així ho han assegurat tres dels membres de la candidatura, entre els quals el candidat a cònsol menor, Rossend Duró. El rotund posicionament d'UL s'ha expressat en el marc d'una visita a una explotació ramadera de Fontaneda. Amb aquesta visita, la formació liberal ha volgut exemplificar el suport a la pagesia. UL assegura que no es pot oblidar de la decisiva contribució dels agricultors i ramaders en la conservació del territori.

En una parròquia amb el 95% de zona boscosa, com ha recordat el número dos de la llista, la pagesia juga un paper clau en la conservació del territori i per això els liberals lauredians proposen mesures molt concretes per impulsar que això continuï així. “Els pagesos s’han sabut adaptar a les noves situacions del país i diversificar-se, i la prova és un sector com el vitivinícola o els cultius alternatius”, ha explicat Duró, que ha fet la visita acompanyat de la número tres Maria Servat i el primer suplent, Josep Comella. 

La importància del sector de la pagesia a Sant Julià de Lòria, la primera parròquia d’Andorra en superfície de cultius i granges, és per als liberals lauredians un pol important i per això han proposat diverses mesures de suport com ara el foment de la diversificació de cultius i l’elaboració de productes de reconeguda qualitat, la creació de les Denominacions d’Origen de la Vinya i el Vi per potenciar un sector que està a l’alça i també les Denominacions per als productes de qualitat. Liberals UL vol impulsar aquestes mesures en paral·lel a redefinir Sant Julià de Lòria com una parròquia de natura com una parròquia accessible per a tothom, que aposta pel respecte del medi natural i per la qualitat de vida dels seus conciutadans. I han assenyalat que s’oposaran a qualsevol instal·lació de central d’ecogeneració amb gas a Sant Julià de Lòria.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.