Unió Laurediana aposta per redifinir Naturlandia a partir d'un espai creatiu que expliqui la història d'Andorra

Comentaris

Unió Laurediana aposta per redifinir Naturlandia a partir d\'un espai creatiu que expliqui la història d\'Andorra
Unió Laurediana aposta per redifinir Naturlandia a partir d\'un espai creatiu que expliqui la història d\'Andorra

Unió Laurediana (UL Liberals) aposta per crear un espai recreatiu a Naturlandia. En aquest espai s'hi podria donar a conèixer la història del Principat. La primera idea és explicar-hi la llegenda de l'emperador Carlemany. L'objectiu, segons que ha exposat avui el cap de llista, Joan Albert Farré, és buscar nous elements que permetin redefinir l'ecoparc alhora que serveixin, també, per atraure més visitants dels que es reben ara. 

El candidat de Liberals Unió Laurediana reitera que Naturlandia ha de ser un gran atractiu per al desenvolupament econòmic i turístic de la parròquia i d’Andorra, i afirma que “la nova iniciativa busca donar una nova imatge i reproduir part de la nostra història, a fi que el parc sigui un referent de tots els Pirineus”. Joan Albert Farré ha recordat que “nosaltres som els únics que hem presentat una proposta creïble, seriosa, engrescadora i sobre tot fonamentada, per revifar Naturlandia i intentar revertir la situació d’endeutament”. El candidat liberal ha insistit que davant aquesta necessitat i després d'haver fet un estudi amb experts, “volem donar-li al parc una imatge més fresca i nova, i reproduir-hi part de la nostra història i identitat”. Per això ha anunciat que “estem treballant en la possibilitat que el parc inclogui una àrea temàtica dedicada a la llegenda de l'emperador Carlemany”. Aquesta proposta inclouria una zona de museu, noves atraccions i espectacles com ara tornejos ambientats en l’època medieval, amb continguts tecnològics i educatius, i realitat augmentada. 

Farré ha explicat que aquesta acció té dos objectius, d’una banda, redefinir el parc i donar-li més capacitat de negoci atraient més visitants, i de l’altra, donar a conèixer el país i la nostra història a través d'un espai recreatiu. El candidat de Liberals UL ha assenyalat igualment que “la finalitat és fer tot el possible perquè el parc pugui ser viable i acabi tenint beneficis”. Per això ha recordat que la proposta dels liberals, entre d’altres eixos, contempla redefinir els conceptes del parc per generar nous ingressos i propiciar l’entrada d'inversors estratègics. 

Joan Albert Farré ha explicat que “ja hem tingut diverses trobades amb empresaris que gestionen parcs amb els que hem pogut intercanviar impressions, i ens confirmen que si es redefineix el parc pot ser un atractiu perquè els inversors s'interessin per Naturlandia”. I ha volgut deixar clar que en cap cas es contempla cedir o vendre terrenys de la Rabassa.”Tot plegat, estem molt esperançats perquè l’obertura d’un procés negociador, encara que sigui llarg i complex, pugui concloure satisfactòriament per a Sant Julià i per a Naturlàndia”, ha explicat.

Aquesta proposta s’emmarca en el conjunt d’activitats alternatives que fan tots els parcs temàtics per completar els seus ingressos, com ara celebracions de Halloween, fires, actuacions a l’aire lliure, concerts, sortides nocturnes; activitats esportives com l’arribada i sortida d’una cursa per promocionar el parc, concursos amb drons que estan tant de moda, campionats i demostracions esportives com ara el parapent, entre d’altres. A més, Joan Albert Farré ha avançat que també es treballarà amb establiments hotelers i Caldea per combinar paquets alternatius a d’altres productes per atraure el públic familiar, i sobretot perquè Naturlandia esdevingui juntament amb Caldea una opció destinada als turistes que no desitgin anar als camps de neu.

Comentaris

Trending