Un home de 68 anys és la víctima 46 del coronavirus a Andorra

Es trobava ingressada des de fa vàries setmanes a l’UCI i no ha pogut superar una malaltia que segueix remetent, ja amb més de mig miler de curats i menys de 200 casos actius

-
-

La defunció d’un home de 68 que es trobava des de fa vàries setmanes ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Meritxell eleva a 46 les víctimes mortals causades, fins ara, per la pandèmia del coronavirus a Andorra. La malaltia s’ha cobrat, doncs, una nova vida malgrat que, a nivell epidemiològic, l’evolució continua sent bona: un sol positiu més en les darreres 24 hores al mateix temps que els curats ja han debassat la barrera del mig miler i els casos actius ja estan per sota els 200.

La darrera víctima de la Covid-19 és un home de 68 anys. Feia setmanes, segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que es trobava intern a l’UCI de l’hospital, però finalment no ha pogut superar la infecció. Amb aquesta defunció, la taxa de letalitat de la malaltia al país se situa en el 6,12% dels pacients confirmats.

Més enllà d’aquesta nova mort, l’evolució de la pandèmia es manté sota control. En les darreres 24 hores només s’ha confirmat un nou positiu, fet que eleva a 751 els casos oficialment detectats al Principat, dels quals més de 500 (514 concretament) ja han rebut l’alta. Només 191 es consideren encara pacients actius.

A l’hospital hi ha encara quinze persones ingressades. D’elles, sis es mantenen a l’UCI, cinc de les quals estan connectades a respiradors mecànics. A la planta medicalitzada del Cedre, es mantenen 19 pacients, cinc dels interns afectats pel brot que es va detectar a Salita.

Des del Govern es considera que l’epidèmia evoluciona de forma favorable. Tot i això, Benazet ha volgut remarcar que “el virus segueix estant a fora”. Per tant, “si no extremem les mesures de protecció i ens confinem i avisem quan tinguem algun símptoma hi ha risc de rebrot”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending