Una dona de 73 anys és la víctima número 47 del coronavirus

La padrina es trobava ingressada des de fa dies a la unitat de cures intensives de l’hospital i no ha pogut superar finalment la malaltia que ha registrat 752 positius al país, un més en 24 hores

-
-

Una padrina de 73 anys és la víctima número 47 de la pandèmia del coronavirus a Andorra. Ha perdut la vida a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Meritxell, on estava ingressada fa dies. A banda, s’ha incrementat el nombre de pacients que es troben interns a la planta especialment habilitada al Cedre. Dos més han estat traslladats en les darreres hores des de Salita, tot i que des del Govern es considera que no es pot parlar d’un rebrot al centre privat.

El coronavirus s’ha cobrat, doncs, una nova víctima mortal. Es tracta d’una dona de 73 anys que feia dies que estava a l’UCI sota ventilació mecànica. Finalment, no ha pogut superar la malaltia. Dimecres a la nit es va confirmar el seu traspàs, fet que eleva fins a 47 les defuncions causades al país per la Covid-19. La taxa de letalitat se situa en el 6,25%.

Una altra dada alarmant és el fet que, després de dies en què s’anaven reduint els padrins ingressats a l’àrea medicalitzada del Cedre, s’han hagut d’internar dos més, tots dos provinents de Salita. Per tant, ara hi ha 20 persones a aquestes dependències, de les quals sis eren residents del centre privat. Cinc més es troben en situació de convalescència, esperant una segona PCR negativa per obtenir l’alta definitiva.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores, almenys segons les dades facilitades des del Govern, s’hauria registrat únicament un nou cas en les darreres 24 hores. Això fa que s’elevin fins a 752 els diagnosticats amb coronavirus des de l’inici de la pandèmia, però a la vegada es confirma que els contagis segueixen frenant-se.

Com els darrers dies, dues dades més segueixen evolucions oposades... i positives. Així, el nombre de persones que han rebut l’alta definitiva torna a créixer i passa de 521 a 526. En canvi, baixen els casos actius, de 184 a 179.

A l’hospital romanen ingressats catorze pacients. D’ells, únicament cinc a l’UCI, quatre dels quals amb ventilació mecànica. Pel que fa als col·lectius, segueixen amb la malaltia 30 professionals sanitaris i cinc membres dels cossos especials.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending