Un error en la parametrització de l'assignació de cites ha generat el col·lapse a Escaldes que s'ha resolt al migdia

Un reforç del dispositiu i el desviament de vehicles cap a l''stop lab' ubicat a les cotxeres del parc central dels bombers ha facilitat el desembús

-
-
Un error en la parametrització de l'assignació de les visites en la programació informàtica ha estat l'origen del col·lapse que ha viscut l''stop lab' del Prat Gran d'Escaldes. L'errada ja s'havia detectat i es va intentar anar canviant les hores donades, però no es va aconseguir del tot o, segons fonts oficials, els ciutadans citats haurien pensat que podien triar entre els dos horaris assignats. En tot cas, un reforç del dispositiu i el desviament de vehicles cap al laboratori mòbil ubicat a les cotxeres del parc central dels bombers ha facilitat el desembús al punt del migdia.

El caos, això sí, s’ha apoderat aquest matí de la part alta d’Escaldes. Dels carrers adjacents a la zona del Prat Gran, les vies que hi desembocaven. La cua de gent que pretenia passar aquest dissabte els tests d’anticossos a les instal·lacions del Prat Gran de la parròquia derivada d'un error informàtic inicial, han portat desenes de cotxes, amb els seus respectius ocupants, a la via pública i a col·lapsar els accessos a l’aparcament on el comú va preveure realitzar-hi les proves. La situació ha perdurat des d'abans de les 8, quan s'ha posat en marxa l'activitat, i fins a les 12 en xifres rodones.

Alguns dels afectats -hi ha ciutadans que han estat més d’una hora pràcticament aturats- ja temien la situació quan van saber d’altres persones que estaven sent localitzats pels encarregats comunals de distribuir les cites per demanar-los si era possible canviar-los l’hora assignada. Segons algunes fonts, no confirmades encara pel comú, s’hauria volgut mirar de situar en cap de setmana les persones que ja treballen i hi va haver una indeguda acumulació de reserves horàries en les mateixes franges. De fet, ha estat un error humà en la introducció de paràmetres al programa informàtic amb què es gestionen les cites.

Fonts oficials de la corporació escaldenca han informat que a l'inici de la planificació hi va haver una errada informàtica que afectava aquest dissabte i que es va mirar de resoldre contactant amb les persones que havien estat citades indegudament per proposar canvis d'hora. L'intent de solució, però, no hauria reeixit, segons algunes fonts, perquè en alguns dels casos "el ciutadà ha acabat triant l'horari, entre l'inicial atorgat i el posterior assignat, que més li convenia a ell", provocant l'acumulació de persones que volien sotmetre's al test.


Al punt del migdia el punt de control ha tornat a la normalitat.

La situació està indignant moltíssim les persones que s’han trobat atrapades en el col·lapse, que clamen contra la mala organització, avui en concret, d’un dels primers laboratoris mòbils que es van posar en marxa. La logística de les proves quan, per exemple, a l’atorgament d’horaris depèn dels comuns. A Andorra la Vella i a Escaldes, per una qüestió de volum, és on, de llarg, la gestió ha estat més complicada. A les dues parròquies es continuen donant cites per aquelles persones que encara no han passat a sotmetre's a les proves d'immunització.

A Escaldes, però, l'error inicial detectat al cap de poc no s'hauria acabat podent reconduir com es pretenia. La indignació encara ha esclatat més quan alguns dels presents, després de fer una llarga espera, se'ls ha comunicat que tenien una altra hora assignada. La situació s'ha intentat resoldre de la millor manera possible. Les fonts consultades han explicat que "fins ara tot havia anat rodat" i l'organització "havia funcionat perfectament". De fet, el fet de ser el Prat Gran un dels centres que va fer les proves als voluntaris va permetre que fes un excel·lent rodatge, situació que en altres parròquies han hagut de fer ja amb la ciutadania convocada i s'han viscut algunes disfuncions.

Fins aquest dissabte, fins i tot s'havien presentat ciutadans directament a l''stop lab' d'Escaldes als quals sense ni tan sols tenir hora assignada se'ls va poder fer el test atès que fins ara s'havien assignat hores amb prou marge i, per tant, tot plegat permetia assumir puntualment ciutadans que s'afegien a la roda sense inicialment tenir-los previst. S'espera que a poc a poc la situació d'aquest dissabte es vagi normalitzant.

Amb tot, els ciutadans que han hagut de fer llargues cues al tomb del Prat Gran també han reconegut que una vegada dins l''stop lab' tot ha anat rodat. En aquest sentit, els ciutadans afectats consultats han tret ferro a la situació relacionada amb la predisposició dels voluntaris. De fet, la immensa majoria de les persones que estan fent els controls sanitaris al punt de control escaldenc no era ni tan sols conscient de l'embolic de trànsit que hi havia a l'exterior. S'espera que aquesta tarda ni demà al matí no es repeteixi la situació.

 

Comentaris (27)

Trending