Terceravia vol destinar part de la taxa turística a la professionalització del sector

El grup parlamentari ha entrat a tràmit sis esmenes al Projecte de llei, on també destaca la regulació del ‘bed&breakfast’

El conseller de Terceravia, Joan Carles Camp
El conseller de Terceravia, Joan Carles Camp

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, ha entrat a tràmit sis esmenes al Projecte de llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. Entre elles, destaca la destinació de gran part de la taxa a la professionalització i formació del sector. Així mateix, també s’han inclòs propostes per a la regulació del règim ‘bed&breakfast’.

A través de les esmenes, el conseller general ha modificat l’articulat referent a la taxa turística, amb l’objectiu que els recursos provinents d’aquesta es destinin, també, a la formació tant per la gestió administrativa i econòmica d’empreses d’allotjaments turístics i de restauració, com en formació dels treballadors del sector. “Hem considerat adient invertir en professionalització i formació del sector”, ha indicat Camp.

Entre les esmenes també destaca la regulació del règim ‘bed&breakfast’, entès com a allotjament en domicilis particulars, amb servei d’esmorzar o sense. Una activitat que només s’accepta, segons les esmenes de Terceravia, com a establiment complementari d’allotjament turístic, en aquells establiments com cases pairals, bordes, habitatges unifamiliars d’alta qualitat, però que en cap cas s’accepta aquesta activitat en habitatges plurifamiliars.

A més, Terceravia ha afegit un article per modificar el 42 de la Llei general de l’allotjament turístic, referent als serveis i preus, amb l’objectiu de prohibir la venda per sota del cost o sota el preu d’adquisició de productes o serveis oferts per les empreses d’allotjament turístic, amb la finalitat de no incórrer en actes de competència deslleial. Per que així sigui, el grup parlamentari, ha previst a través de l’esmena que el Govern publiqui via reglament els barem de preus mínims segons les categories dels establiments d’allotjaments turístics, el qual s’haurà d’actualitzar anualment. Camp ha explicat que “tal i com s’indica a l’exposició de motius, el sector turístic és un sector on hi ha una forta competència i cal establir mecanismes per garantir-ne la sostenibilitat”.

Finalment, el grup parlamentari també ha entrat dues esmenes més amb l’objectiu d’assegurar que la taxa turística s’apliqui sobre les pernoctacions; i per evitar que s’interpreti que els explotadors directes sense intermediaris de fins a 2 HUT no puguin fer publicitat o comercialització del seu producte, a través de portals o agències dedicades a promoció i venda de serveis turístics.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending