El sector turístic encara l’estiu amb optimisme

Les reserves als hotels i les agències de viatges i, fins i tot, als càmpings fan pensar que serà una bona temporada, malgrat que continua estant molt present el visitant d’última hora

Dos treballadors a la recepció d'un hotel.
Dos treballadors a la recepció d'un hotel.

El sector turístic, en general, comença a remuntar amb més força de la que ho havia fet fins ara. L’estiu arriba en unes setmanes i, de moment, les expectatives són força bona en els diferents àmbits. De fet, s’estan començant a enregistrar reserves amb certa antelació tant a hotels, agències de viatge com, fins i tot, als càmpings. Malgrat això, el visitant d’última hora continua estant present i sembla que ha arribat per quedar-se.

Al turisme li estava costant remuntar. Per uns motius o altres, no acabaven de pujar a l’onada de recuperació general postcovid que s’estava vivint al teixit econòmic del país els darrers mesos. Ara, de cara a l’estiu, sembla que la situació s’ha tornat a donar la volta, i que els diferents àmbits que treballen al sector constaten que s’està recuperant certa normalitat. Així, hotels, agències de viatges i càmpings enfronten la temporada amb l’optimisme elevat.

D’una banda, des de la Unió Hotelera (UHA) afirmen que “les sensacions pinten correctes”. Es comencen a tenir reserves per a l’estiu, tot i que els turistes d’última hora asseguren que han arribat per quedar-se. El perfil que s’espera continua sent, més o menys, el mateix que s’havia tingut fins ara. Es tracta, principalment, de proximitat i, sobretot, aquells que volen fugir de la platja i que volen trobar-se amb la muntanya. Des de la UHA, a més, destaquen la campanya engegada des d’Andorra Turisme que, precisament, potencia aquest tipus de visitant.

També de l’últim minut viuen i han viscut gairebé sempre els càmpings. El mes d’agost és el més fort per a aquestes instal·lacions, i ja s’estan començant a rebre reserves per a aquesta temporada. Tot i això, s’ha d’esperar a veure els resultats fins passat el mes d’agost, que és el més fort, perquè es depèn molt del visitant de pas. Així i tot, les expectatives són positives i s’espera que pugui ser una temporada gairebé prepandèmica.

Però, el sector turístic no únicament viu de visitants. Les agències de viatge tenen també una forta activitat emissora. En aquest sentit, es tenen ja bastants reserves per a aquest estiu, “la gent té moltes ganes de poder sortir”. Es continuen fent viatges propers, a Illes Balears o Canàries, per exemple. Malgrat això, s’estan recuperant els destins més llunyans, com pugui ser els Estats Units o Maldives. En general, confirmen que la recuperació ha començat a arribar, malgrat no estar encara al 100%, es comença a veure la llum al final del túnel.

Etiquetes

Comentaris

Trending