Optimisme entre els operadors hotelers “per gestionar la transició fins a l’estiu”

Tot i que l’ocupació hotelera de l’abril ha quedat aquest any gairebé un punt per sota del mateix mes del 2022, els resultats obtinguts el darrer cap de setmana llarg donen “confiança”

Comentaris

Un dels hotels del país.
Un dels hotels del país. Toni Solanelles

L’abril del 2021 va ser de rècord. Pràcticament la meitat de les places hoteleres disponibles -i que controla la Unió Hotelera (UHA)- van estar ocupades. En realitat, un 48,50%. Aquest abril la situació haurà estat un pèl inferior -47,69%- però tot i amb això, el bon comportament del darrer cap de setmana de tres dies dies donen confiança i optimisme “per gestionar la transició fins a l’estiu”. I és que ara venen alguns dels mesos aparentment més durs.

L'ocupació de la darrera setmana d’abril s’ha situat, segons les dades facilitades per la UHA a partir dels establiments que responen a les seves enquestes, en un 47,16%. El cap de setmana llarg perquè incloïa el festiu del Primer de Maig ha proporcionat tres nits i la mitjana ha estat del 65,29%. Pel que fa al total d’abril 2023 la mitjana, s’ha dit, ha estat de: 47,69%. L’any passat es va situar en el 48,50%.

Segons la Unió Hotelera ha estat “un tancament d’abril molt positiu que ens ha deixat una petita diferència amb l’any passat, el qual va marcar una ocupació històrica i rècord”. Alhora, i “tenint en compte que la Setmana Santa va ser a inici de mes, i el fi de la temporada d’esquí ha estat molt afectada per la falta de neu a causa de la situació climatològica, el pont del darrer cap de setmana ha donat un gran dosi d’optimisme i confiança necessària per gestionar la transició fins a l’estiu”.

Etiquetes

Comentaris

Trending