Espot afirma a Palma que Andorra “necessita” una llei de turisme

El cap de Govern ha visitat les Illes Balears per signar un acord de col·laboració en aquesta matèria per tal d’engegar intercanvis entre els dos territoris

Espot i Armengol durant la trobada celebrada aquest dilluns.
Espot i Armengol durant la trobada celebrada aquest dilluns.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha visitat aquest dilluns les Illes Balears, acompanyat de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó. Durant la trobada amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, s’han compartit diversos aspectes com l’habitatge, el medi ambient o el turisme, entre altres. Precisament, en aquest àmbit s’ha signat un acord de col·laboració entre ambdós territoris per tal d’engegar intercanvis. Així mateix, emmarcat en aquesta posada en comú de les diferents situacions, Espot ha remarcat la conclusió a la qual ha arribat i que és la necessitat que Andorra compti amb una llei de turisme.

“És una constatació i una evidència que tots dos territoris depenem del turisme”, ha indicat Espot en la compareixença posterior a la reunió i a la signatura del conveni. En aquest sentit, Armengol ha indicat que el protocol que s’ha signat “ens posiciona a treballar en aquelles iniciatives i en l’execució d’alguns projectes que s’estan fent per les dues parts i ens ajuda a compartir l’aposta per un turisme de qualitat i respectuós”. Així mateix, en aquest intercanvi de parers, i durant una discussió que s’ha mantingut al tomb de la nova llei que s’està impulsant per part de les Illes en aquest àmbit, Espot ha arribat a la conclusió que “és necessari que Andorra disposi d’una llei de turisme”.

De fet, Espot ha remarcat en diverses ocasions que “des d’Andorra necessitem pensar en un nou model de país, la pròxima legislatura haurà de comportar una reflexió profunda”. Sobretot, per aquesta dependència tan forta que es té del turisme, així com també passa a les Illes Balears. Tot i això, s’ha aprofundit més en l’aspecte relacionat amb el medi ambient i en la recerca d’un model respectuós. “Lligar els dos conceptes desperta molts dubtes”, ha explicat Armengol. En aquest sentit, el conveni signat busca ser una ajuda per tal de compartir ideologies, però també fer intercanvi d’experiències, i fins i tot fer mobilitat de treballadors i d’estudiants.

HABITATGE, TEMA CABDAL

Un dels temes que s’ha abordat durant la trobada, i que també és una problemàtica compartida ha estat l’habitatge. Sobretot, aquell relacionat amb el lloguer i amb el vacacional. Armengol ha explicat que “ho hem parlat extensament, i es comparteix el plantejament del fet que es tracta d’un dret que s’ha de garantir a tota la ciutadania”. Així, des de Balears han exposat les diferents polítiques i normatives que s’estan portant a terme, tot i que ha remarcat que “Andorra té unes competències que nosaltres no tenim”.

Per la seva banda, Espot ha volgut recordar que “els problemes complicats no tenen solucions senzilles”. Per tant, el cap de Govern ha assegurat que “continuarem fent tot allò que sigui necessari per revertir una situació que sabem que és difícil a Andorra i també per a molts altres territoris, com les Illes Balears”. En aquest sentit, Espot ha pogut compartir amb Armengol el canvi d’ús de certes instal·lacions turístiques per convertir-les en habitatges de lloguer assequible, i que serà una de les decisions que es prendrà a Palma aquest dimarts.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending