Els allotjaments turístics demanen allargar ERTOs i posposar les liquidacions tributàries

El sector, igual que els hotelers, està a l’espera del ‘pla B’ de Govern en matèria d’ajuts a les activitats econòmiques més afectades per la crisi i també vol conèixer el full de ruta del nou ministre

L'impacte del sector de l'allotjament turístic s'ha gairebé duplicat en quinze anys.
L'impacte del sector de l'allotjament turístic s'ha gairebé duplicat en quinze anys. ARXIU

L’associació que aglutina les empreses que exploten allotjaments turístics al Principat estan a l’espera que el Govern elabori el denominat ‘pla B’ d’ajuts als sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia alhora que tenen clar que les seves necessitats principals passen perquè els ERTOs es puguin allargar “com a mínim” fins al 30 de novembre i es posposi, també, el pagament d’impostos.

El president de l’associació sectorial, Àlex Ruiz, assegura que estan a l’expectativa de la decisió de l’administració. “Volem esperar a veure què proposa el Govern” alhora que estan també a l’expectativa de l’aterratge del nou ministre de Turisme, un Jordi Torres que substitueix Verònica Canals. En aquest sentit, encara no se sap “el full de ruta” o les noves directrius o empremta que vol imprimir Torres al capdavant del ministeri.

No obstant això, el col·lectiu sí que ja ha mantingut una trobada per posar en comú quines podrien ser les demandes a fer, que en certa manera comparteixen o són similars a les que puguin tenir, per exemple, els hotelers. Sia com vulgui, les empreses d’allotjament turístic voldrien que el mecanisme de la suspensió temporal de contractes s’allargués i que es posposi la liquidació tributària perquè “hi ha qui no ha tingut cap tipus d’ingrés” i haver d’afrontar pagaments impositius aquest estiu pot ser un daltabaix.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending