Troben a tocar el rec el cadàver de la dona desapareguda, que s'hauria llevat la vida

Comentaris

Troben a tocar el rec el cadàver de la dona desapareguda, que s\'hauria llevat la vida
Troben a tocar el rec el cadàver de la dona desapareguda, que s\'hauria llevat la vida

Efectius de l'equip de búsqueda de la dona desapareguda dimecres de la setmana passada han localitzat aquest matí el cos de la resident gallega. A falta de la confirmació científica, tots els elements porten a pensar que el cadàver trobat en un camí entre Escaldes i la Massana, i en el terme ja d'aquesta segona parròquia, correspon a Lurdes López Varela. Malgrat que els investigadors estan treballant amb la màxima cautela i discreció, en principi es descarten indicis de criminalitat, i per la situació com s'hauria trobat el cadàver es creu que López s'hauria llevat la vida voluntàriament.

Lurdes López, de 57 anys i resident al Principat des de feia tres dècades, va ser vista per darrer cop dimecres de la setmana passada a primera hora de la tarda. Era habitual que la dona anés a caminar pel rec del Solà, ja fos en direcció a Santa Coloma o ja fos en direcció a la Massana. En no tornar a casa, la família va alertar de la situació a la policia. I dijous mateix es va iniciar un dispositiu de búsqueda que ha anat resseguint tot el camí. Fins i tot es va mirar al riu, per descartar que pogués haver caigut a l'aigua i el cos estés al llit del curs fluvial.

A mesura que han anat passant els dies, la recerca es va anar ampliant a més zones. Per on ha estat localitzat el cos no s'hi hauria passat, encara que sí molt a prop. El cadàver, amb la mateixa roba que duia la resident gallega el dia de la seva desaparició, era a la zona d'influència del rec mateix, entre Escaldes i la Massana, però fora del camí. Segons fonts properes a la troballa, han estat membres del grup de suport dels bombers que, tot fent una batuda en línia terrestre -diferents efectius avançant a peu al mateix ritme i separats per uns pocs metres- els qui han topat amb el cos, sobre la sortida de la boca nord del túnel del Pont Pla, en una zona d'accés complicat. 

Aquest dimarts la búsqueda va agafar dimensió internacional en haver-se activat l'alerta a través d'Interpol. Segons fonts properes a la investigació, la dona feia temps que patia alteracions en el seu estat de salut, situació respecte de la qual ja tenia antecedents familiars. I els investigadors i les persones que han participat en el dispositiu de recerca ja estaven advertits que el desenllaç podria ser el que finalment i malauradament ha estat.

Comentaris

Trending