El positiu de Covid amb símptomes d’una magistrada fa aturar una setmana el judici del ‘cas BPA’

La segona sessió de la setmana, en què havia de continuar declarant qui era director general adjunt en el moment de la intervenció del banc, ja no s’ha arribat a iniciar

Joan Pau Miquel i el número 2 de BPA conversant en una sessió prèvia del judici, amb la magistrada implicada al fons a la dreta.
Joan Pau Miquel i el número 2 de BPA conversant en una sessió prèvia del judici, amb la magistrada implicada al fons a la dreta. Toni Solanelles

El judici de la causa general del ‘cas BPA’ s’atura una setmana. El positiu amb símptomes de la magistrada del Tribunal de Corts Concepció Barón, integrant de la sala jutjadora, ha obligat a suspendre la vista. De moment es para set dies en espera de l’evolució de la jurista, que aquest dilluns sí que va formar part del tribunal. Caldrà veure que el seu positiu no suposi una extensió a altres integrants del tribunal. En tot cas, la sessió d’aquest dimarts ja no s’ha iniciat.

Es troba encara responent les preguntes de la seva defensa, qui en el moment de la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) era el director general adjunt de l’entitat bancària i home fort en la coordinació de les auditories i en l’enllaç amb les institucions de control. El número 2 de BPA està fent una aportació extremadament tècnica i molt detallada de cadascuna de les actuacions que anava duent a terme en el seu dia a dia. Fins i tot, si és el cas, la defensa s’atura a repassar gairebé intercanvi per intercanvi.

Justament aquest dilluns, l’executiu bancari va deixar clar el nivell de detall amb què s’analitzava l’operativa de l’empresari valencià establert a Barcelona Rafael Pallardó, amb quadres molt precisos elaborats pels integrants del departament d’auditoria interna, amb la qual cosa el director general adjunt de BPA deixava clar que el control s’efectuava i s’efectuava de forma molt concreta.

Comentaris (8)

Trending