Denegada la llibertat provisional als processats pel pis de prostitució a Terra Vella

El Tribunal de Corts ha fet cas als arguments del fiscal, que va esgrimir el “risc de fugida” davant les importants penes reclamades, i, per tant, hauran d’esperar, com a mínim, que es dicti sentència

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha denegat la petició de llibertat provisional dels dos processats per haver muntat un pis on s’oferien serveis de prostitució a la zona de Terra Vella. La demanda la van fer els seus advocats al final del judici celebrat el passat divendres, però els magistrats han optat per mantenir-los a la presó. Tots dos, cal recordar, afronten peticions de presó elevades per part de la fiscalia: 10 anys per l’home i 6 per a la jove.

Durant la vista, que es va allargar durant bona part del divendres, els acusats i els seus respectius lletrats van admetre que havien tingut la voluntat d’obrir un pis on dones vingudes de fora exercien la prostitució. Una, de fet, ja va venir i va arribar a tenir fins a 12 clients en tot just un dia i mig. I havien pactat ja que pujaria una altra. Fins que les diferències per com es repartien els diners, van provocar una important discussió amb la dona, a qui, presumptament, van acabar agredint i robant l’ordinador.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Afavorir la prostitució sí, però no pas proxenetisme, tràfic d’éssers humans ni agressions

Justament, aquests dos fets van ser els que van negar tots dos processats. En tot moment van defensar que no havien apallissat la noia que havien fet pujar per prostituir-se. I que aquesta havia vingut per voluntat pròpia. D’aquesta forma, refusaven la majoria de càrrecs que els va imputar la fiscalia: proxenetisme, tràfic d’éssers humans, lesions, robatori i amenaces. Només van reconèixer l’afavoriment de la prostitució.

I, per això, en les seves conclusions, els dos advocats van demanar penes molt inferiors a les reclamades pel ministeri públic. Per a la jove, s’acceptava nou mesos ferms i, per l’home, tres anys, dels quals efectius a la presó el temps que ja s’ha estat. Tots dos, cal recordar, van ser detinguts el maig de l’any passat. A banda, van demanar al Tribunal de Corts que se’ls deixés ja en llibertat, petició que la fiscalia va refusar tot entenent que existeix un “gran risc de fugida”.

Aquest dimarts, els magistrats han comunicat  seva decisió. Tots dos hauran de continuar a la Comella, ja que s’entén que no és el moment de deixar-los sortir de la Comella. Els tocarà esperar, com a mínim, fins que es conegui la sentència, a finals de juny.

Comentaris

Trending