Tres nous radars entraran en funcionament just després de la Setmana Santa

El 3 d’abril entren en servei dos cinemòmetres de tram -a tocar de la frontera hispano-andorrana i en la zona de la Bartra i Valira Nova- i un de fixe a la recta de la Margineda

El nou aparell situat a la zona de la Bartra d\'Encamp.
El nou aparell situat a la zona de la Bartra d\'Encamp.
Després de Setmana Santa entraran en funcionament els tres nous radars ubicats en la xarxa viària del Principat. Dos cinemòmetres de tram (a tocar de la frontera hispano-andorrana i entre la Bartra i Valira Nova, a Encamp) i un de fix a la Margineda. Mobilitat ja ha donat per acabats tots els treballs que havia de fer per instal·lar els equips i fer-ne el calibratge corresponent i ara tota la documentació ja és en mans de la policia, que serà qui gestionarà els aparells des del punt de vista de sanció als infractors.

El nou radar lauredià avalua un tram de pràcticament un quilòmetre entre la frontera i la borda Sabater, a la CG-1. En aquell punt la velocitat màxima permesa és de 90 quilòmetres per hora. L’altre cinemòmetre de tram ‘seguirà’ dos quilòmetres de carretera, des de la rotonda del túnel de les Dos Valires fins a la rotonda sud d’Encamp, just després del túnel de Ràdio Andorra. En aquest tram, que passa per les zones de la Bartra i la Valira Nova, a la CG-2, la velocitat màxima autoritzada és de 70 quilòmetres l’hora.

Mobilitat i la policia durant a terme durant tot l’any campanyes de seguretat viària per conscienciar els conductors de la necessitat d’adaptar la velocitat a la normativa

Justament, aquesta és la mateixa velocitat a la qual es pot circular en el punt on s’ha col·locat l’únic radar fix d’aquesta nova onada d’implantació de cinemòmetres. En aquest cas, l’aparell que entrarà en funcionament, com els altres dos, el 3 d’abril, s’ha instal·lat al punt quilomètric 5,5 de la carretera CG-1. Això és la recta de la Margineda.

Una vegada ja estiguin en servei els tres nous dispositius, i durant tot l’any, l’àrea de Mobilitat justament amb el servei de policia tenen intenció de dur a terme campanyes de seguretat viària per conscienciar els conductors de la necessitat d’adaptar la velocitat a la normativa i a les característiques de les diferents carreteres del país, més enllà de fer-ho, també, a les circumstàncies que es presentin en cada moment concret.

Comentaris

Trending