Treballadors de BPA temen processaments 'exprés' massius que serveixin a l'AREB per fer comiats 'gratis'

Comentaris

Treballadors de Banca Privada d’Andorra (BPA) temen que en poques setmanes la batlle instructora del denominat ‘cas BPA’ dugui a terme una ‘onada’ de processaments ‘exprés’ massiva. Aquest fet l’aprofitaria l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per acomiadar sense cap mena d’indemnització els esmentats empleats. 

La responsable judicial de la instrucció està avançant en la presa de declaracions de diversos encausats. Una part d’aquests encara són treballadors de BPA, alguns, la majoria, suspesos de feina. D’altres, els que menys, encara estan en actiu. Els suspesos de feina han anat rebent ofertes per part de l’AREB per ser acomiadats per la via del que hauria de ser una mena de mutu acord i rebent una compensació molt menor del que inicialment els tocaria.

Si hi ha un processament, entenen els afectats, l’AREB ho aprofitaria per obrir tants expedients com processats hi hagi i dit expedient, molt probablement, comportaria la baixa causal immediata dels empleats concernits. Això, per tant, suposaria no havia de compensar ni amb un sol euro els afectats. Amb posterioritat i en funció de com anés la causa penal podrien arribar a instar demandes laborals, però seria molt més complex si BPA, com suposadament hauria de ser el cas, ja estigués liquidada.

Gelabert abandona formalment Vall Banc

El fins ara director de l’àrea de Gestió Global del Riscs de Vall Banc, Òscar Gelabert, ha formalitzat la seva baixa de l’entitat ara comandada per JC Flowers. La sortida de Gelabert de Vall Banc estava cantada d’ençà que ja es va fer públic que l’AREB el nomenava administrador únic de BPA. L’AREB també és la destinació probable d’una altra empleada de Vall Banc. En aquest cas l’actual coordinadora d’Intervenció General. El que és clar és que Eva Garcia Serrano deixa l’entitat fins fa poc anomenada pont. Garcia havia estat a BPA la coordinadora de projectes informàtics. Les baixes de Gelabert i Garcia s’han comunicat formalment aquest dijous de manera interna juntament amb les de dos empleats més que prestaven serveis als equips d’Organització i Tecnologia.

 

Comentaris

Trending