Surt de la presó la dona que va parir sent reclusa

El juliol, quan feia set mesos que estava internada provisionalment, va ser condemnada a un any ferm que amb les reduccions corresponents s’ha complert avui i ha pogut marxar amb el nadó

La cel·la habilitada a la presó per a mare i fill.
La cel·la habilitada a la presó per a mare i fill.
La dona que el mes d’abril, estant en situació de presó provisional, va ser mare d’un nadó ha deixat aquest dilluns el centre penitenciari de la Comella. El juliol, quan feia sent mesos d’empresonament preventiu, va ser condemnada a la pena d’un any de reclusió ferma. No va recórrer contra la decisió del Tribunal de Corts perquè els terminis poguessin passar més ràpids. Vistes les reduccions previstes legalment, aquest dilluns ha pogut marxar. Ho ha fet amb el nadó en braços.

La sortida de la dona, segons fonts d’Interior, ha sigut molt ràpida. Des del naixement de l’infant, el mes d’abril, la reclusa, de nacionalitat colombiana i 34 anys, ha estat internada al mòdul de menors, on es va habilitar un espai perquè mare i fill poguessin estar junts i poguessin rebre algunes visites una mica més especial que de costum, sobretot els dies posterior al naixement. Estar sola en un mòdul no ha estat fàcil per a la dona, condemnada per introduir nou grams de cocaïna. Suposadament, només va fer de ‘camell’ d’un andorrà que ja havia tingut altres problemes amb les drogues i que va ser també condemnat per aquest mateix cas com a consumidor en un judici ràpid.

La dona va ser detinguda, igual que el seu contacte, el 21 de desembre. A l’aparcament exterior d’un establiment de material esportiu ubicat a l’avinguda Santa Coloma els policies van poder ser obertament testimonis de la transacció entre tots dos. Allí mateix es va arrestar l’home mentre que a la dona se li va fer un seguiment per controlar que no fes cap altra entrega més al país. No va ser el cas i abans que passés la frontera se la va aturar i se la va detenir també. Va ingressar a la presó poques hores després i des de llavors va viure la recta final del seu embaràs en reclusió.

En diverses ocasions va haver d’acudir a l’hospital per fer els seguiments ginecològics corresponents i la situació es va viure de forma molt diferent a la d’altres internaments. De fet, era el primer cop que hi havia una embarassada internada a la Comella. A l’antiga presó de la Casa de la Vall ja s’havia donat, fa dècades, el cas d’una dona que va fer estada entre reixes amb un infant. El nadó en qüestió, un nen, va néixer a l’abril i des de llavors ha estat amb sa mare, que va ser jutjada el mes de juny. Malgrat que la fiscalia demanava dos anys i mig de presó, al final, de manera ferma, el Tribunal de Corts només n’hi va imposar un.

La dona i la seva parella, que ha estat visitant el primer fill que tenen en comú de forma usual i sempre que els reglaments penitenciaris li han permès, vivien a cavall de la Seu i el Pla de Sant Tirs amb unes filles adolescents, però menors, d’una primera relació de la condemnada. Regentaven un rentador de cotxes. Segons les fonts consultades, s’haurien desprès ara d’aquest negoci i, en principi i després d’acabar la condemna, la voluntat de la família seria deixar l’Alt Urgell per fer foc nou en un altre indret.

-

Relacionat

Un any de presó ferma per a la dona que va parir sent presa
La cel·la habilitada a la presó per a mare i fill.

Relacionat

“Era conscient de l’embaràs i no havia d’haver transportat la droga”
La direcció d'Institucions Penitenciàries ha adaptat el mòdul de menors.

Relacionat

Torna a la presó amb el nadó la reclusa que va donar a llum la setmana passada
-

Relacionat

Neix el nadó de la dona presa

Comentaris

Trending