Noves detencions per un intent d’introducció de cocaïna rosa

La policia ha arrestat a la frontera dos turistes en possessió de quatre grams de droga tusi

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. ARXIU

La policia ha arrestat aquest dimarts a la nit a la frontera dos turistes en possessió de quatre grams de droga tusi que volien introduir al país. Aquestes detencions s'afegeixen a les que han tingut lloc les darreres setmanes al recinte del riu Runer.

Els dos arrestats van ser descoberts, per dir-ho d'aquesta manera, durant un control rutinari al punt fronterer hispano-andorrà. Els detinguts, dos homes no residents, tenen 33 i 27 anys. I passaran a disposició judicial en les properes hores després de refusar, inicialment, l'assistència lletrada. Es tracta de dos no residents. La droga ha donat un resultat positiu al reactiu en amfetamina i metamfetamina. L’home de 33 anys també duia 3,7 grams de marihuana.

La tusi es coneix popularment com 'cocaïna rosa' o 'cocaïna dels rics' i és una barreja d’aquesta substància amb MDMA i LSD. Se l’anomena la “cocaïna dels rics”, tant pel color i l’efecte que té, com pel preu, ja que un gram d’aquest estupefaent ronda els 100 euros, mentre que el de cocaïna se situa en els 60.  El seu consum  genera alteracions orgàniques importants que posen en risc la salut dels seus consumidors. 

Està formada per una substància estimulant, els efectes de la qual com a droga d'ús recreatiu són encara poc coneguts. Sembla caracteritzar-se per induir al·lucinacions visuals i auditives, a més de per elevar l'estat d'ànim d'una forma similar a la manera en què ho fa l'MDMA. 

Etiquetes

Comentaris

Trending