Grups de seguidors de la selecció suïssa de futbol obliguen la policia a mobilitzar-se

Aquesta mitjanit passada s’han hagut de fer almenys quatre intervencions especialment al nucli històric d’Andorra la Vella davant els suposats aldarulls protagonitzats per seguidors helvètics

Un grup de seguidors suïssos.
Un grup de seguidors suïssos. ARXIU

La policia ha muntat un desplegament lleugerament especial -perquè inicialment no es preveia, perquè no es preveien anomalies- per contenir els aldarulls que puguin ocasionar seguidors suïssos que han vingut a Andorra. De fet, patrulles policials ja s’han mobilitzat aquesta passada mitjanit davant de requeriments de ciutadans que havien vist grups d’aficionats helvètics suposadament causant aldarulls en espais públics. No obstant això, la intervenció més notable hauria estat en un hotel de l’avinguda Meritxell, on s’haurien enfrontat a personal de l’establiment sota una forta ingesta d’alcohol.

Suposadament, grups d’aficionats suïssos manifestament accelerats van causar aldarulls tant al carrer de la Vall, com a la plaça Guillemó o l’avinguda Príncep Benlloch. En el primer cas, s’haurien enfrontat a clients d’un local, i en les altres dues ocasions haurien, en un cas, llançat mobiliari urbà o fet malbé un senyal. Però quan les patrulles es van mobilitzar i van arribar a lloc, no van trobar evidències dels suposats danys causats.

Cert és que a l’inici de la nit hi havia un grup força nombrós, de quaranta o més persones, que especialment el que feia era cantar pel centre històric d’Andorra la Vella. Més encara quan es va acostar a algunes actuacions del Jambo. A mida que van passar les hores i l’alcohol, la situació es va anar descontrolant i el grup es va anar ‘desunint’ fins a convertir-se en grupuscles alguns dels quals causarien algun petit problema més.

Com la intervenció que es va haver de fer vers les 2 de la matinada en un hotel de l’avinguda Meritxell perquè hi havia almenys un parell de seguidors suïssos que, amb una visible alcoholèmia, s’haurien enfrontat amb personal de l’establiment per unes diferències que mantenien amb una clau com a punt de discordança. La patrulla va haver d’anar en un parell d’ocasions a l’hotel. L’altercat va tenir més complicació per les diferències idiomàtiques i les dificultats per l’alcohol que no pas pel fet en si.

Comentaris (5)

Trending