Un grup d’esquiadors espanyols causa destrosses en allotjaments de Bordes d’Envalira i el Tarter

S’han estat tota la setmana al Principat fent entrenaments i activitats de neu, i alguns veïns han hagut d’advertir la policia davant del desfasament de la darrera nit d’estada al país

Una imatge de Bordes d'Envalira.
Una imatge de Bordes d'Envalira. ARXIU

Un grup de joves esquiadors espanyols que han estat allotjats durant dies, aquesta setmana, entre Bordes d’Envalira i el Tarter, han protagonitzat aquesta matinada passada diferents aldarulls que han portat alguns veïns a haver de mobilitzar la policia. No consta que els agents hagin fet cap actuació de naturalesa punitiva encara que sí que han pogut constatar els desperfectes causats per si els propietaris dels immobles volen formalitzar les pertinents reclamacions.

Diverses fonts han assegurat que més enllà d’una mica més de crits i de soroll que del normal, en un sentit positiu moltes vegades, els joves havien tingut un bon comportament durant tota la setmana. Més encara, quan diumenge al vespre hi va haver una batussa entre dues parelles que va acabar amb la detenció d’un turista anglès, alguns dels joves, que llavors portaven pocs dies al país, van auxiliar la dona que formava part de la parella agredida. També han ‘donat vida’ al poble i a l’estació. Cada matí hi anaven a entrenar.

Però aquesta nit passada, la darrera que feien al Principat, el desfasament s’hauria apoderat d’ells. Sense locals d’oci on anar, han convertit els apartaments en llocs de festa. I enmig d’un consum d’alcohol com a mínim significatiu, és quan s’haurien produït els aldarulls corresponents. En alguns casos, posant-se en risc ells mateixos, atès que en el cas dels apartaments de les Bordes d’Envalira, alguns dels joves haurien passat de balcó en balcó fins i tot anar a parar a un bloc més enllà del que estaven allotjats.

Al Tarter haurien causat nombrosos desperfectes que, en la majoria de casos, s’han descobert quan els nois, l’equip d’esquí, ja hauria iniciat el viatge de retorn a casa seva. Algunes parets esbotzades, cadires trencades. Coses de joventut, han recordat alguns. Però que no deixen de molestar a d’altres. Ara seran els propietaris els que hauran de decidir si reclamen o ho deixen córrer.

Comentaris (1)

Trending