La Festa Major de la Seu afronta la darrera jornada després d’una altra nit amb altercats

Els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar la plaça del Carme després que alguns agents que controlaven la zona fossin víctimes de llançament d’objectes i no es descarta que es pugui produir alguna nova detenció que se sumaria a les dues dels darrers dies

WhatsApp Video 2021 08 31 at 15.21.02

La Festa Major de la Seu d’Urgell viu aquest dimarts els darrers actes. Han estat dies marcats per la recuperació de certa normalitat en les celebracions, però també pels aldarulls nocturns d’aquells que no volien posar fi a la diversió i incomplien tant les mesures Covid i la prohibició de beure alcohol al carrer. Això ha obligat a intervenir els Mossos d’Esquadra, fets que s’han repetit aquesta passada matinada. Per ara, el balanç dels darrers dies ascendeix a dues persones detingudes.

La situació no és pas nova. No difereix gaire del que s’ha viscut els darrers dies a altres localitats catalanes, coincidint amb la finalització del toc de queda i la celebració de festes majors. Evidentment, a la Seu la presència de gent en aquests altercats ha estat menor, però s’ha produït i ha obligat a actuar al cos d’ordre.

La passada matinada els incidents, en alguns moments força violents, es van concentrar a la plaça del Carme. Algunes persones van reaccionar de mala manera davant els controls que la policia catalana intentava fer per evitar que qui hi accedís ho fes amb ampolles de vidre o material que pogués ser perillós. Alguns han començat a llançar objectes als agents, que han acabat desallotjant l’espai, amb moments de tensió i d’enfrontament amb alguns dels concentrats.

Des del cos, s’ha indicat que es va realitzar un dispositiu per dispersar la gent, que es va acabar escapolint per la zona del parc i del riu. També s’ha explicat que no hi ha ferits rellevants ni, per ara, cap detingut. Tot i això, es manté oberta la possibilitat que es pugui produir alguna. Si així fos, se sumaria a les dues persones que han estat controlades els darrers dies per altercats amb els agents, desobediència greu a l’autoritat i desordres públics.

De poca cosa doncs, han servit les crides que ha vingut fent de forma reiterada l’ajuntament de la localitat alturgellenca, demanant prudència i moderació a l’hora de celebrar la festa major. Aquesta, finalitza aquest dimarts amb un regust agredolç, doncs, a l’espera de si els pròxims dies es repeteixen activitats com ara botellots, un cop aixecat el toc de queda.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending