Empresonat un temporer enxampat amb un ‘assortit de droga’ que duia per a una festa

L’home, formalment turista de 27 anys, va ser detingut arran d’un control dijous a la tarda a la frontera i va desvincular la resta de companys que viatjaven amb ell al vehicle

Una imatge recent del centre penitenciari.
Una imatge recent del centre penitenciari. Toni Solanelles

Un bon assortit de droga. Mig centenar de pastilles o més. D’èxtasi, però també d’altres estupefaents. Això és el que portava cap al Principat un temporer de 27 anys que aquesta passada nit ja l’ha fet al centre penitenciari. El batlle de guàrdia el va processar i el va enviar cap a la presó acusat d’un delicte contra al salut pública. La detenció va ser casual, fortuïta. Però a partir d’aquest arrest els especialistes en estupefaents de la policia mantenen una investigació oberta.

La detenció es va produir dijous a quarts de sis de la tarda. Quatre joves, aparentment companys, accedien al Principat. La policia va controlar el vehicle i va procedir a fer les indagacions, escorcolls i diligències pertinents. El jove ara empresonat va assumir la responsabilitat de tot el producte comissat. Com que la investigació oberta, han transcendit ben pocs detalls. El que sembla clar és que la droga localitzada anava destinada a una festa que s’havia de celebrar al país. Formalment, el detingut és turista d'origen argentí i venia al país a esquiar uns dies.

Una de les qüestions que s’havien d’aclarir és si l’ara processat havia de ser un dels assistents a l’esmentada festa i, en certa manera, portava la droga per iniciativa pròpia o si bé es tractava d’un encàrrec

Segons les fonts consultades, una de les qüestions que s’havien d’aclarir és si l’ara processat havia de ser un dels assistents a l’esmentada festa i, en certa manera, portava l’assortit de droga, amb una preeminència de pastilles, per iniciativa pròpia o si bé es tractava d’un encàrrec. En tot cas, i d'una manera o altra, semblaria clar que hi havia qui esperava el producte estupefaent. Una vegada descoberta la partida d’estupefaents i detingut el seu responsable, s’haurien fet diverses indagacions (sense escorcoll domiciliari en no tenir-ne l'arrestat cap de reconegut; de fet algunes de les fonts consultades han assegurat que no té cap vincle amb Andorra encara que pogués semblar el contrari).

Una de les feines dels investigadors, també, és mirar d’aclarir per a qui anava l’assortiment de droga. Perquè hi ha el convenciment que no era per a consum propi. Almenys no tot el producte. I mirar de concloure si la destinació eren consumidors o encara hi havia d’haver un altre nivell de distribució a l’interior del país. Justament, si el batlle ha decidit enviar el detingut a la presó de forma preventiva és per poder continuar tibant del fil, amb el convenciment que potser no es tractava d’una acció aïllada.

Comentaris (4)

Trending