Detingut i condemnat un home acusat d’abusar d’una amiga de la seva filla

Els fets haurien ocorregut diumenge en el domicili on agressor i víctima compartien confinament i l’arrest s’ha produït poc després del migdia i se li ha imposat una pena condicional

Una patrulla de la policia circulant per un vial del Principat.
Una patrulla de la policia circulant per un vial del Principat.

Un home de poc més de cinquanta anys ha estat condemnat aquesta nit per abusar d’una amiga de la seva filla amb qui compartia pis en aquesta situació d’excepcionalitat sanitària. L’home ha estat arrestat poc després del migdia arran de la denúncia interposada per la víctima i la pena imposada per la via ràpida, condicional, no li comporta l’ingrés a presó. Sí que no podrà entrar en contacte amb la noia, treballadora frontera.

Els fets haurien passat diumenge al domicili de l’home, on la filla d’aquest i la seva amiga s’havien instal·lat durant el confinament en treballar totes dues al Principat. Inicialment, l’home hauria estat vivint el confinament a la Seu, on també té un domicili, fins que fa un parell de setmanes va poder reiniciar la seva activitat laboral a Andorra, on formalment resideix. En un moment en què agressor i víctima, major d’edat, haurien quedat sols al pis, hi va haver una aproximació entre tots dos fins que el primer s’hauria proppassat.

Segons fonts consultades, l’home hauria fet uns tocaments que la noia va refusar. Davant la negativa, segons les fonts, l’home, mig avergonyit, hauria deposat ràpidament la seva actitud. La noia, al cap d’unes hores, va acabar interposant la pertinent denúncia que durant bona part de la jornada de dilluns va ser analitzada per especialistes de la policia en delictes contra les persones. Genèricament s’acusava l’home d’un delicte contra la llibertat sexual.

La víctima va denunciar els tocaments indeguts que l'arrestat li hauria proferit i que va deixar de fer quan la noia el va increpar

Després de les pertinents indagacions i presa de declaracions, finalment poc després de la 1 d’aquest migdia, l’acusat, que havia estat plenament identificat en la denúncia interposada per la noia, de poc més de 20 anys, agents de l’àrea de policia criminal han procedit a la detenció de l’home. Una vegada completat el dossier corresponent s’ha posat el detingut a disposició de la Batllia de guàrdia.

Segons fonts judicials que han preferit no concretar ni detalls del cas -per la naturalesa del mateix- ni tampoc de la condemna imposada, sí que han admès la imposició d’una pena condicional per abús en el marc d’una ordenança penal, l’equivalent a un judici ràpid. El penediment de l’home i el fet que hagués aturat la seva acció abusadora d’immediat al refús manifestat per la víctima serien dos dels elements que s’haurien tingut en compte a favor seu.

Comentaris

Trending