‘Desapareix’ un altre lladre de pisos que se l’havia ‘confinat’ en un hotel

L’establiment on s’estava des de mitjan abril un home que va ser detingut a final de gener després de robar en un habitatge d’Escaldes ha avisat que no en sap res

Zona on hi ha l'hotel on s'estava allotjat l'home que va complir condemna per furtar en un pis d'Escaldes.
Zona on hi ha l'hotel on s'estava allotjat l'home que va complir condemna per furtar en un pis d'Escaldes. ARXIU

Un dels delinqüents que l’Estat va haver d’allotjar en una pensió en no poder fer efectiva l’ordre d’expulsió que els tribunals li havien imposat ha ‘desaparegut’. Es tracta d’un dels dos homes que van ser detinguts a final de gener, menys d’un dia després que haguessin entrat per la força en un domicili d’Escaldes, a tocar del pont de la Tosca, i s’hi enduguessin els diners, les joies i alguna altra pertinença que hi van trobar.

El coronavirus està obligant l’Estat a allotjar en pensions i hotels ciutadans estrangers que han finalitzat les seves condemnes per delictes comesos a Andorra i que no poden ser expulsats, com la pena imposada establia, perquè ni Espanya ni França no els accepta en no tenir-hi residència fixada o domicili conegut. En el cas d’aquest ciutadà, albanès segons alguns documents, rus segons d’altres, va deixar la Comella el 18 d’abril conjuntament amb el seu company d’activitat delictiva.

El cotxe policial que s'acabaria enduent el detingut en les immediacions a l'establiment de l'arrestat (al fons a l'esquerra).

Relacionat

Enxampats els dos suposats lladres d’un pis d’Escaldes

L’altre alliberat, en tenir un domicili conegut a Espanya, va poder ser expulsar a la frontera del riu Runer. Però en el segon cas només es podia passar en trànsit pels països veïns. Tot transitant, s’entén cap al seu lloc de destinació. No obstant l’expulsió no s’ha pogut fer efectiva i les darreres hores responsables de l’establiment hoteler, a Andorra la Vella, on el delinqüent s’estava des de mitjan abril haurien comunicat que feia algun dia que no apareixia.

La ‘desaparició’ no seria tal, sinó que es dóna per fet que l’acusat -i condemnat- pel furt amb força del gener a Escaldes -al vehicle amb què viatjaven quan la policia els va cridar l’alto hi havia la pràctica totalitat del botí sostret en aquell habitatge- hauria aconseguit deixar el Principat pels seus mitjans. Tot i això, però, aquesta situació no és pas clara. Fa tot just una setmana va passar el mateix amb un altre delinqüent alliberat que estava pendent de ser lliurat a les autoritats belgues.

Comentaris

Trending