Una batussa familiar va permetre enganxar el ‘lladre franctirador’

L’autor d’un furt a la Clínica Meritxell i al XocoFest va ser descobert després que una patrulla de policia acudís al seu domicili alertat per la mare, amb qui s’havia barallat

Una imatge de la Clínica Meritxell, on hi va haver un dels furts.
Una imatge de la Clínica Meritxell, on hi va haver un dels furts.

Una batussa pujada de to que mantenia amb la seva mare va ser el detonador de la descoberta de l’autor de diversos furts, i els més significatius, els haguts durant el XocoFest i a la Clínica Meritxell, a les dependències de les consultes externes de l’hospital. El mateix detingut, un jove de 22 anys, també seria l’autor dels trets de fogueig que van inquietar a final de l’estiu del 2021 veïns de la zona de Prada Ramon.

Tot plegat es va descobrir arran de la trucada de la dona, que va advertir la policia que hi estava haver una disputa que posava en perill la seva integritat física. Una patrulla es va desplaçar fins al domicili familiar. Una vegada allà, els funcionaris observen que l’interessat gaudeix d’un equip de música que a simple vista es veu que és d’un valor econòmic important, i no usual per un domicili. És en aquest moment que un del components policials associa aquest aparell amb una denuncia que s’havia fet del mateix, amb d’altre material electrònic.

En efecte, tal i com ja va explicar l’Altaveu, tant el comú d’Andorra la Vella com l’empresa que assegurava el servei, el suport audiovisual de la XocoFest, van denunciar el dia 18 d’abril la desaparició de tot un seguit d’aparells que durant la nit es desmuntaven i aparentment es guardaven amb vigilància privada inclosa, una vigilància que no va funcionar. El perjudici d’allò furtat ascendia a 3.273 euros. També es van trobar altres objectes com l’ordinador que havia robat de la Clínica Meritxell accedint-hi per una finestra.

Un dels concerts del XocoFest.

Relacionat

Lladre… i també ‘franctirador’

Un ordinador portàtil, una pantalla, una cadira de despatx, dos aparells de telefonia mòbil… tot això es va recuperar i havien estat denunciats pels seus propietaris amb anterioritat, entre els mesos de febrer i abril. Les denúncies havien estat per un valor de 1.400 euros, 260 i 163, fent que tot plegat, el perjudici total fos de poc més de 5.000 euros. També es va poder localitzar una arma de fogueig compatible amb els trets, sorollosos més que no pas una altra cosa, que hi va haver l’agost i el setembre de l’any passat en un immoble que fa xamfrà entre els carrers Joan Maragall i Sant Esteve d’Andorra la Vella.

La detenció es va produir dimarts vers 2/4 de 10 de la nit, després del requeriment per la problemàtica familiar. El jove controlat, de 22 anys, ja tenia altres antecedents policials. Tot plegat va fer que 24 hores després, aproximadament, la Batllia acordés l’empresonament del jove acusat dels múltiples delictes patrimonials.

Comentaris (1)

Trending