Els vehicles que es matriculin hauran de tenir l’homologació d’Europa

Govern reglamenta també el color dels senyals òptics que serà blau per urgències i groc per a maquinària agrícola

Vehicles en venda.
Vehicles en venda. ARXIU

El Govern ha aprovat un reglament que emana del nou Codi de circulació i regula, entre altres, que els vehicles de motor, remolcs i semiremolcs que es vulguin matricular a Andorra hagin de disposar d’una homologació expedida d’acord amb la legislació tècnica europea aplicable en funció de la seva categoria i data de fabricació.

Pel que fa als vehicles especials –que inclouen els vehicles associats a la maquinària d’obra i serveis–, aquests han d’estar obligatòriament certificats segons la legislació europea relativa a la fabricació del vehicle. Finalment, els vehicles que no provinguin del mercat europeu, hauran de disposar d’un informe d’homologació individual expedit per un laboratori competent i autoritzat per la Comissió Europea.

Govern, també ha aprovat el Reglament dels senyals en els vehicles per regular tots aquells aspectes –com la diferència en els colors de la senyalització òptica o acústica– tenint en compte la normativa internacional vigent en aquest aspecte.

El text  recull que el color dels senyals òptics serà blau en els vehicles d’urgència: Policia; Duana; Bombers; assistència sanitària; Institucions Penitenciàries; Banders; Circulació Comunal; Protecció Civil; transport d’autoritats; llevaneus del Govern en desplaçament urgent; Trànsit i Mobilitat en desplaçament urgent.

El color serà groc per a la maquinària agrícola; els vehicles de transports especials; assistència en carretera; operacions de neteja; recollida d’escombraries; vehicles que no superen els 40 km/h; vehicles d’acompanyament d’esdeveniments esportius; quadricicles de treballs a la via pública; llevaneus; Trànsit i Mobilitat; grues del servei de circulació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending