El tràfic de dades per Internet s'enfila al 87,5% a l'abril

Andorra Telecom ja va multiplicar la capacitat abans de l'inici del confinament per donar resposta a la demanda

El confinament ha fet augmentar les connexions a Internet.
El confinament ha fet augmentar les connexions a Internet. Altaveu

El tràfic de dades per Internet s'ha enfilat el mes d'abril fins al 87,5% respecte al mateix període de l'any passat, a conseqüència de la crisi sanitària i de les mesures de confinament de la població decretades per Govern. S'ha situat en 9,55 milions de GB. El tràfic nacional ha estat de 3,63 milions de GB, un 38% del total i equivalent a un 146% més respecte del mateix període del 2019. Quant al tràfic internacional, ha estat de 5,92 milions de GB, un 62% del total i equivalent a un 63,6% respecte del 2019.

El portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall ha explicat que, a diferència d'altres operadores, la parapública divideix, des de fa anys, entre el tràfic nacional i l'internacional. "Abans del confinament ja vam multiplicar per dos el nucli informàtic en previsió de l'augment de la demanda de la xarxa nacional". Des d'Andorra Telecom s'ha comprovat, amb satisfacció, que s'ha pogut donar resposta al creixement del trànsit. En el cas d'Internet mòbil ha augmentat a l'abril n 17,4% respecte de l'any anterior.

Durant els primers quatre mesos d'enguany, en comparació al mateix període de l'any passat, hi ha hagut una variació percentual positiva en el tràfic per internet del 59,6%. Quant a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, el tràfic per la xarxa se situa en 74,71 milions de GB, el que equival a una variació percentual positiva del 51,7%. El tràfic nacional ha estat de 26,34 milions de GB, un 35,3% del total i un 113,6% més respecte del 2019. El tràfic internacional, a banda, ha estat de 48,37 milions de GB, un 64,7% del total i un 31% més que l'any passat.

Els abonaments per servei durant el mes d'abril se situen en 47.968 als serveis de telefonia fixa, 88.116 als serveis de telefonia mòbil i 37.101 a Internet de banda ampla. Aquestes dades suposen una variació percentual positiva de l'1,9% respecte al mes d'abril de l'any anterior en telefonia fixa, i del 4,3% en telefonia mòbil. Quant als abonats a Internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva del 3,8%.

Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending