Els que tornin a Andorra fora de la UE i de vuit països més hauran de fer quarantena

Govern publica un decret que també s’aplica als no residents que es desplacin al Principat per causes de força major, sanitàries o humanitàries des d’un estat extracomunitari

Frontera d'entrada a Andorra des l'Alt Urgell.
Frontera d'entrada a Andorra des l'Alt Urgell. ARXIU

En el marc del procediment d’actuació davant d’un possible cas de Covid-19, estan obligades a quedar-se confinades al domicili durant un període de quinze dies naturals: les persones nacionals i residents que tornin a Andorra després d’una estada en un país que no sigui de la Unió Europea, o Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà. 

Hi estan obligades també les persones no residents que es desplacin a Andorra des dels països abans esmentats, per causes de força major, sanitàries o humanitàries, sempre que es pugui a creditar aquest fet documentalment. Tenen la consideració de causes humanitàries les situacions d’atenció a familiars dependents, menors o en situació de vulnerabilitat.També es confinarà qualsevol persona que es desplaci a Andorra des d’una regió o zona que el ministeri de Salut, tenint en compte les recomanacions dels organismes internacionals de referència, o en funció de la situació epidemiològica del país, consideri com a zona de major risc de transmissió de la infecció. Són excepcions el personal diplomàtic i consular i els funcionaris d’organitzacions internacionals o humanitàries, en l’exercici de les seves funcions, i els seus familiars. Per a aquests casos es poden establir mesures de control sanitari adequades.

El confinament obligatori al domicili pot aixecar-se o evitar-se en determinats casos: les persones que acreditin immunitat amb serologia d’anticossos totals o amb IgG en mostra de sèrum en el moment de l’entrada o fins a quatre setmanes abans de l’accés al país. En aquest cas es pot evitar el confinament.  Les persones que a l’entrada al país acreditin una prova PCR/TMA o equivalent negativa i que al cap de set dies posteriors a l’entrada al país acreditin una nova prova PCR/TMA o equivalent negativa podran finalitzar l’aïllament; no obstant això, hauran de mantenir la vigilància passiva fins als 15 dies.

Documents

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.