Un sisme d’una intensitat de 4,2 entre l’Aran i Osca es deixa notar en punts d’Andorra

Veïns de Santa Coloma, per exemple, han notat un petit sacseig quan faltaven 18 minuts per a les 8 de la tarda

L'estrella marca el punt on s'hauria detectat l'epicentre.
L'estrella marca el punt on s'hauria detectat l'epicentre. ICGC

Un sisme d’una intensitat de 4,2 amb epicentre entre l’Aran, la Ribagorça i Osca, segons les primeres informacions dels instituts geològics espanyols i català, s’ha deixat notar en alguns punts del Principat. Veïns de Santa Coloma, per exemple, han notat un petit sacseig quan faltaven uns 18 minuts per a les 8 de la tarda, que és quan s’ha registrat el moviment sísmic.

El sacseig que han notat els ciutadans d’Andorra que han detectat el terratrèmol ha durat just un parell de segons i no consta que hi hagi hagut cap dany, ni molt menys. I si se n’ha notat els efectes és perquè ha estat d’intensitat moderada, tot i que feble dins de la moderació. 4,2 és una intensitat notable.

L’epicentre s’hauria detectat a cinc quilòmetres de profunditat de la terra i a prop de la població aragonesa de Sallent de Gállego, tot i que aquests elements encara estan pendents de revisar. Unes hores més tard hi ha hagut com a mínim una rèplica, d'una intensitat inferior, vers 3,1, que en aquesta ocasió hauria estat més a l'interior de la Vall d'Aran.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending