El sector de la restauració reclama a Salut poder tornar al ‘bufet tradicional’

En molts dels establiments hotelers el servei assistit imposat pels protocols està col·lapsant llargues cues que no ajuden gens a evitar la propagació del virus

Postres en un bufet.
Postres en un bufet. ARXIU

El sector de la restauració reclama al ministeri de Salut una revisió dels protocols en relació, especialment, amb el servei de bufet. Amb les mesures que escaigui en relació amb els dispositius o els clients, però es considera que l’actual servei assistit causa tants problemes i impediments que acaba sent un risc per a la propagació del virus atès que genera cues entre els comensals a banda de ser un llast per a la bona marxa de l’atenció.

A través de la Unió Hotelera ja s’han canalitzat algunes demandes, genèriques, però també es vol demanar a Salut que reconsideri els actuals protocols i es pugui tornar al ‘bufet tradicional’, és a dir, que sigui el client qui lliurament es pugui acostar a les taules on hi hagi els plats i pugui servir-se ell mateix. Que es posin les mampares corresponents i s’adoptin torns. Però es creu que seria més eficient que no el servei assistit.

I és que actualment, un dels grans problemes dels restaurants que ofereixen servei de bufet és, justament, aquest servei. Perquè s’alenteix molt el procés i hi acaba havent una acumulació de comensals als menjadors no volguda i alhora difícil de gestionar. Per molt que es pretengui mantenir les distàncies, sovint s’acaben formant cues on els clients acaben més a prop els uns dels altres del que convindria, fins i tot sense ser nuclis de convivència.

De fet, en països veïns com Espanya, per exemple, recorden les fonts, també es va començar amb el bufet assistit i al final es va suprimir pels mateixos problemes que s’estan detectant al Principat. És evident que cada vegada que cal anar a cercar plats, acostar-se a les fonts, s’ha d’anar amb mascareta i, fins i tot, si escau, acudir al dispensador de gel hidroalcohòlic de forma sovintejada.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending