Ramaders d'Andorra assumeix tota la distribució de la carn de qualitat per acabar amb l'intrusisme

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó assegura que ara la situació està molt més controlada després que es detectessin casos de frau en alguns establiments i restaurants

Comentaris

Sílvia Calvó en una explotació ramadera d'Ordino.
Sílvia Calvó en una explotació ramadera d'Ordino. ARXIU

La societat Ramaders d'Andorra és l'únic distribuidor de la carn de qualitat. Així s'ha pogut acabar amb l'intrusisme que duien a terme diversos establiments i restaurants que venien carns que, encara que hagin pogut ser transformades a Andorra, no procedien d'animals criats i engreixats al Principat. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, assegura que "ara està tot més controlat".

L'alarma es va encendre el mes de desembre del 2019 i va obligar Govern a iniciar una campanya de controls a tots els establiments de venda d'aliments. Va fer especial èmfasi en aquelles pràctiques que puguessin suposar un frau amb relació a la comercialització de productes agraris i alimentaris d'Andorra. La iniciativa va sorgir arran de la creixent demanda de productes locals per part de la població resident i turística.

Els controls es duen a terme de forma progressiva i aleatòria a tots aquells centres o establiments en els quals es publiciten aquests productes, entre els quals s'inclouen les carns de boví, oví, cabrum i equí dels animals de renda criats i engreixats a Andorra que es comercialitzen sota el segell de Carn de Qualitat Controlada d'Andorra o l'IGP Carn de Vedella d'Andorra. Aquests controls i el fet que Ramaders dugui a terme tota la distribució ha estat determinant, segons Calvó, per acabar amb el frau.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending