Projecte Vida farà xerrades a dos centres educatius per sensibilitzar sobre les addiccions

Amb el suport de tres entitats espanyoles expertes en aquest àmbit es parlarà als joves de 16 anys sobre tres tipus diferents de dependències: comportamentals, alcohol i drogues de disseny

La presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio
La presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio Pilar Candel

L’associació Projecte Vida portarà a terme la setmana vinent diverses xerrades a dos dels centres educatius del país. L’objectiu és sensibilitzar sobre tres tipus diferents d’addiccions com són les comportamentals, l’alcohol i el tabac i les drogues de disseny. Es farà amb el suport de tres entitats espanyoles de renom en aquest àmbit com és la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (Fejar), Proyecto Hombre i el Grup Atra.

Es tracta d’una prova pilot que es durà a terme gràcies al Servei de Joventut d’Andorra la Vella i el finançament del ministeri d’Afers Socials. La presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, ha assenyalat que l’objectiu és orientar als joves perquè no desenvolupin addiccions i perquè coneguin els problemes associats, així com diferents conductes que són potencialment addictives. D’aquesta manera, del dia 14 al 16 de novembre es dividiran les xerrades entre el Centre de Formació Professional de la Massana i el col·legi Maria Moliner.

Totes les xerrades aniran dirigides als joves de 16 anys, nascuts entre el 2004 i el 2006. S’ha escollit aquests dos centres, segons ha explicat Tenorio, per poder fer un primer aproximament i tenint en compte que tenen una quantia menor d’alumnes. La primera d’elles serà el dia 14, a la Massana, on Fejar acudirà per parlar a 44 joves sobre pantalles, videojocs i apostes esportives. De forma complementària, a la tarda, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, es farà un col·loqui per als professionals, per tal de donar-los les eines per tractar aquests tipus d’addiccions.

Les següents tres xerrades es duran a terme el dia 15 al Maria Moliner, per a 66 alumnes. Coincidint amb el dia mundial sense alcohol es parlarà sobre aquesta droga, a més del tabac i altres que es podrien considerar “normalitzades” a càrrec de Proyecto Hombre. A la tarda també s’ha organitzat l’espai ‘Àgora’, que serà un espai de reflexió en aquest sentit. La darrera jornada, el 16 de novembre, Atra durà a terme tres xerrades més al centre d’FP on es parlarà de drogues de disseny i medicaments, que Tenorio ha assegurat que és un problema que s’ha detectat al país.

Tenorio, d’altra banda, ha remarcat que es tracta d’unes jornades de sensibilització i no pas de prevenció, “en 16 anys s’arriba molt tard per la prevenció”. Ha recordat la reivindicació de projecte vida de començar a prevenir sobre les drogues i, sobretot, sobre les pantalles a partir dels 8 anys. Pel que fa a aquesta setmana s’espera poder-la repetir l’any vinent afegint xerrades per als pares dels joves.

Etiquetes

Comentaris

Trending