La policia ha prohibit l'entrada al Pas de la Casa a una quarantena de vehicles

La jornada ha transcorregut sense cap incident tot i que França no controla la sortida del seu territori dels nacionals

La frontera amb França.
La frontera amb França. POLICIA D'ANDORRA

La policia ha prohibit l'entrada per la frontera del Baladrà a una quarantena de vehicles. No es deixa accedir a Andorra a cap vehicle estranger que no disposi d'autorització. França no controla la sortida del seu territori dels seus nacional, però si el retorn. La jornada ha transcorregut sense cap incident, ben diferent del caos que ha tingut lloc al Pertús on milers de francesos han travessat la frontera per anar a comprar a la Jonquera.

 

Part del recorregut en territori francès per arribar al Pas de la Casa, disposa de panells informatius, indicant la restricció del trànsit de vehicles a la frontera. Aquest dilluns era el primer dia de desconfinament en alguns departaments de França que permet als ciutadans moure’s a una distància de 100 quilòmetres de casa.

Això  ha provocat cues quilomètriques i una “allau” de compradors a la població fronterera del Pertús. La policia ha muntat un cordó policial per regular l’accés als comerços de la banda empordanesa mentre que els compradors francesos fan cua a l’altre costat de carrer, en territori francès (perquè aquí la frontera la marca una vorera o l’altra).

Al Pas de la Casa, no hi hagut problemes però la voluntat dels comerciants és que es trobi una solució ja que la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 amb el tancament de fronteres ha generat grans pèrdues que són molts els francesos residents a les zones més próximes que es desplaçen a la població encampadana per comprar tabac i fer el ple de gasolina.

Aquestes darreres setmanes la venda de tabac ha augmentat entre un 25% i un 75% a llocs com l'Alta Garona o l'Arieja. Els comerciants del Pas consideren que amb els clients locals "no en tenim prou per viure", com resumeix Jean-Jacques Carrié, president d'Iniciativa Publicitària del Pas.

Comentaris (5)

Trending