Les perruqueries i centres d'estètica obriran dilluns

Hauran de complir una sèrie de mesures de seguretat i protocols i es formarà al col·lectiu en mesures d'higiene

Comentaris

Les perruqueries obriran dilluns.
Les perruqueries obriran dilluns. Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat aquest dilluns que les perruqueries i centres d'estètica, les professions sanitàries i els veterinaris podran reprendre la seva activitat professional a partir del proper dilluns dia 18, dia en què, com estava previst, començarà la tercera fase de la reobertura econòmica. Això sí, ho podran fer si compleixen tota una sèrie de mesures de seguretat i protocols establerts per l'administració. Es formarà al col·lectiu en mesures d'higiene i s'hi haurà d'anar amb cita prèvia. Espot ha comentat que poder ser un focus de contagi.

 

Després d'analitzar les dades sanitàries i veure que "son esperançadores i positives i que de moment no hi ha hagut un rebrot de la malaltia", el cap de Govern ha avançat un seguit de noves excepcions al desconfinament.". Així, dilluns també s'incorporen a la feina les activitats industrials restants, les activitats editorials i gràfiques, les agències de publicitat i d'intermediació de personal. Espot ha recordat que tornaran 2.000 treballadors i que encara falten 13.755 assalariats al mercat per assolir la plena activitat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha reiterat en la necessitat de mantenir les recomanacions de distància i altres mesures higièniques per garantir que no es propagui el virus. Aquestes mesures han de ser més estrictes en les feines que es duguin a terme a l'aire lliure.

Pel que fa a la tornada a les escoles encara no hi ha una data fixada, però el cap de Govern ha assegurat que no serà abans de l'1 de juny. "De tota manera, la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ja informarà de les novetats", ha comentat. L'Executiu també està valorant les condicions per a la reobertura d'establiments d'hosteleria de poca afluència, com bars i restaurants.

Preguntat per la reobertura de les fronteres, Espot ha explicat que continuen les mesures de restricció de mobilitat implementades a l’inici de la pandèmia. "De moment no hi ha data oficial confirmada de represa de la mobilitat i que s'ha creat un grup interministerial de coordinació".

 

 

 

Comentaris (1)

Trending