Les PCR derivades del cribratge detecten 20 positius de Covid

Els tests han servit per aturar un possible focus de contagi en una residència sociosanitària on no hi havia cap cas

Comentaris

Un dels tests a Santa Coloma.
Un dels tests a Santa Coloma. SFGA

Les 229 PCR derivades del cribratge massiu han detectat 20 positius de Covid-19. Aquestes proves s'han efectuat en alguns dels 2.216 ciutadans (un 5,41% de la població cribrada), que han donat una IgM positiva i una IgG negativa en els tests d'anticossos. Les PCR són encarregades pels metges referents després de dur a terme un estudi clínic dels pacients. Fins ara s'han realitzat 56.635 tests i hi ha inscrites 66.324 persones. S'han enviat 46.565 SMS amb el resultat . El Govern ha valorat aquest dilluns de manera molt positiva els primers resultats sorgits de gairebé la totalitat de la primera volta de proves.

Un 9% dels ciutadans que s'han fet el test ja "han passat la malaltia". El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha reconegut que la xifra de persones amb IgM positiva "era poc esperable" i pot provocar un cert col·lapse entre els metges referents. Amb tot, ha demanat paciència i ha afegit que no hi ha urgència en fer la PCR perquè "l'important és haver-la detectat".

Amb aquests resultats el ministre ha subratllat que  "no s'ha detectat cap focus concret de contagi", sinó tot el contrari. Ha explicat que diverses persones usuàries d'un centre residencial sociosanitari han presentat unes IgM positives, i una d'elles ha donat positiu després de fer-li la prova PCR, per la qual cosa ja ha estat aïllada i se l'està tractant. Malgrat que aquesta persona no havia presentat símptomes del virus, "era portador", el que provoca que s'hagués pogut desencadenar un focus.

El cap de Govern, Xavier Espot, per la seva part, ha recordat que dimecres acaba la primera volta del cribratge i que les persones que no s'hagin inscrit el podran fer a Andorra la Vella, que es mantindrà operatiu fins a final de setmana per a aquesta primera fase. Dimecres es també la data d'inici del segon test per als professionals sanitaris, sociosanitaris i membres dels cossos especials als Stop Labs de la caserna de bombers de Santa Coloma. Diumenge als punts habilitats d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany es farà la prova als voluntaris i els seus convivents i a partir de dilluns,15 dies serà el torn per a la resta de ciutadans.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending